Magesmerter

Spørsmål

Hadde blindtarmbetennelse i 4 mnd i 2016. Gikk til lege etter 10 d, innlagt på sykehus med antibiotikakur. Inn og ut hele høsten. Infiltrat, absess, isolat pga ESBL, osv. Hadde 3 dren til sammen + flere kurer med bredspektret antibiotika, men måtte operere vekk blindtarmen til slutt (14.12.). Gjennomførte koloskopi av tykktarm i januar; alt ok. Har følt meg helt frisk fram til for 1-2 uker siden. Nå er det tidvis vondt i området der blindtarmen var. Hva kan dette skyldes? Er det absessrester som har begynt å bli betent? Hva kan jeg gjøre med dette? Nå ønsker jeg bare å være frisk :-)

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Jeg kan som du sikkert forstår, ikke gi deg noe konkret eller sikkert svar om hva disse smertene skyldes, uten å kunne undersøke deg, evt ta blodprøver, utrede deg videre om nødvendig osv.
Men i utgangspunktet så høres det kanskje noe usannsynlig ut at det skal ha med den tidligere abscessen å gjøre, siden det er såpass lenge siden, og siden kontrollen viste fine forhold m.v. Men å utelukke det kategorisk og absolutt, kan jeg ikke gjøre over internett. Det er selvfølgelig mange andre muligheter: Smerter fra arret, sammenvoksninger og arrstrenger inni magen ("adheranser") hvor tarmen kan "henge seg opp" og luft står og stanger og gir luftsmerter.

Du spør hva du kan gjøre med dette. Det er ihvertfall umulig å gjøre noe som helst med noe, før en vet årsaken. Man må vite hva man skal behandle, før en kan si noe som helst om hva som kan hjelpe , hva slags behandling som må til.

Derfor er vel det eneste du kan gjøre her og nå, å oppsøke legen din for å få undersøkt hva dette skyldes.
Så når det er kartlagt, vil det være mulig å si noe om eventuell behandling eller tiltak for å bli kvitt smertene.

Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-