Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vondt rundt navlen i to uker

Spørsmål

Kvinne snart 52 år,er overvektig .Har de siste 14-17 dagene hatt vondt eller rettere sagt stort ubehag rundt navle området,føles omtrent midt i navlen og litt utover fra den..også ca 2 cm ovenfor iblant..er så ubehagelig at jeg ikke alltid får sove pga magen. Men noen timer iblant føles det bedre..,men ømt lm jeg klemme litt der ved navle..lett blåmerker og. Kan og mange dager føle som om jeg er gangsperr og strekker i området og lett mageverk...og klør litt der...øm på den flanken. Hva kan dette være? Hva bør sjekkes? Var og på gyn nettopp og alt var ok der,kun litt rest urin i blæra nevnte gynekolog i forbifarten..tatt prøver osv..de var ok...har dermoidcyste på eggstokkene som de ikke fant på denne undersøkelsen.(trodde ikke dem kunne forsvinne.)..så tror ikke dette kommer fra underlivet. Tatt gastroskopi for 1 år siden,fant lite 2cm mellomgolvsbrokk og betent spiserør,fikk da somac som kur. En annen ting er at jeg våknet med 1 stor rød klump?2 cmstor midt på ryggen for noen dager siden,og ble da nummen i magen på høyre side og stikk/kløe i perioder der..Ser ikke ut som flått bitt,men er enda litt hoven,men mindre enn på bildet. Bør det nevnes for legen...evt ta noen prøver?

Kvinne 52
Svar

Hei.


Du er altså en kvinne på 52 år, og du har i drøye to uker hatt smerter, lett kløe og noe ømhet ved trykking, omkring navlen. 

Det er nok dessverre ganske så umulig å si noe om hva dette er, uten legeundersøkelse, men om jeg skulle tenke i retning av noe konkret, så var kanskje navlebrokk det første jeg ville ha tenkt på. Videre kan en tenke på en infeksjon i underhuden / fettvevet, kanskje, men jeg presiserer at dette er alt annet enn diagnoser jeg stiller, det er kun høyttenking. Ofte er det lurt å se an ting, f.eks. uklare smertetilstander, hvis det ikke er for ille, for det er mye som går over av seg selv i kroppen, og som derved kan tilskrives tilfeldighetenes konto. Men nå har du allerede sett dette an i over to uker, og da synes jeg at tiden er moden for at du går til legen din for å få sjekket dette. Du spør om det er noen prøver som skal taes. Til det er svaret følgende: Det er langt fra slik at alle sykdommer kan stilles eller avkreftes ved hjelp av blodprøver, og jeg ser ikke at dette nødvendigvis er noe som kan utredes med prøver. I første omgang er selve legeundersøkelsen og en kartleggende grundig samtale det viktigste, for å finne ut hva dette er.

Den røde klumpen på ryggen tror jeg ikke har noe med smerten rundt navlen å gjøre. Det er det vanskelig å tenke seg. Ut fra bildene ser det mest ut som en betennelse / liten byll, f.eks. i en talgkjertel. Hvis den har begynt å bli mindre, slik du forteller om, kan du se denne an. Men om den er der ennå, når du skal til legen din, skal du selvfølgelig vise den til legen også.

Lykke til og ha det bra.