Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vondt i magen annenhver uke

Spørsmål

Hei, jeg har i noen år innimellom hatt smerter i mageregionen som ofte starter mildt utpå dagen og blir værre mot kvelden helt til jeg sovner(ca 1 gang i måneden eller annenhver) Om morgenen er smertene borte og kommer som regel ikke tilbake på en stund. Tilstanden påvirker ikke avføring eller matlyst så jeg har lurt på om det kan være muskulært. Det siste halvåret har vært veldig travelt og jeg har lagt merke til at jeg nesten uten untak får disse smertene på dager jeg tar det helt med ro etter travle tider. Jeg får de aldri når jeg jobber. Om jeg kjenner smertene tilta og jeg reiser på trening blir smertene borte mens jeg trener for så å komme tilbake etterpå. Siden jeg har hatt det litt oftere siste året (2-4 ganger i måneden)tenkte jeg jeg ville høre med dere om dette er et kjent fenomen og om det går an å unngå det. Det er slitsomt siden det stort sett kommer på de dagene jeg har tid til å slappe helt av

Mann 30
Svar

Hei.


Det å få magesmerter som bare oppstår når man tar det med ro, og som forsvinner når du har det travelt eller trener, er ikke noe som er typisk for noen kjent sykdom, og det gir meg ikke nok informasjon til å skulle antyde noen mulig diagnose her. Det er imidlertid svært lite sannsynlig at det er noen alvorlig sykdom ihvertfall, for da hadde nok smertene vært konstante og blitt verre og verre hele tiden. Du er selv inne på evt muskulære årsaker, og det kan nok godt være en forklaring. Videre så er det dette med at du kjenner det når du slapper helt av og ikke gjør noe, men ikke når du "stresser". Det kan tyde i retning av at (deler av) forklaringen kan være at du ikke kjenner etter når du har det veldig travelt, men når alt er rolig og du ikke gjør noe, vil svært mange av oss ofte bli mer oppmerksom på ting vi kan kjenne fra kroppen.

Siden dette har vedvart over år, og blitt hyppigere i det siste, så synes jeg du har sett det an lenge nok, og derfor bør oppsøke fastlegen nå for å få dette sjekket. Det kan jo også teoretisk sett være ting som kan behandles, f.eks. cøliaki som behandles med å unngå gluten, for å nevne ett eksempel.  Syrerelaterte plager fra magesekken er også en mulighet.(Tilfeldig valgte eksempler)

Håper det var grei og nyttig informasjon. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-