Venstresidige magesmerter og slim i avføring

Spørsmål

Hei Jeg har smerter på venstre side av magen, hatt dette i flere måneder nå,kjennes som det er sårt og at det er en klump som på en måte gnager,irriterer når jeg går,når jeg spiser kan jeg få vondt i magen rett etter også kan det ta noen timer.har også fått do trang etter store måltider og smerter spesielt der jeg har vondt. Har hatt noe diare til tider, men ikke spesielt mye. Avføringen er slimete og brun,merkelig konsistens med forholdsvis fast.Har undersøkt med gastroskopi,nyrer og eggstokk. Blodprøver er fine, tatt også prøver mot allergier og ikke funnet noe.Avføringen viste slim men ikke blod.Venter på videre undersøkelser og lurer på om jeg kan ha en chron el annen sykdom enn tarmkreft.

Kvinne, 31 år

Svar

Hei! Smerter lokalisert på venstre side av magen skyldes oftest en tilstand i tykktarmen. De andre symptomene du beskriver tyder også på at det kan være en forstyrrelse i tykktarmen. Dette kan skyldes endrede kostvaner, endret aktivitetsnivå, betennelsestilstander i tykktarmen (Crohns sykdom, Ulcerøs kolitt) og ”irritabel tykktarm”. Kreftsykdom i din alder er meget uvanlig.

Den beste undersøkelsen er koloskopi (kikkertundersøkelse av tykktarmen). Denne undersøkelsen er avklarende med henblikk på diagnosen. Symptomene du beskriver virker å være moderate, slik at sannsynligheten for at det foreligger kronisk tykktarmbetennelse ikke er veldig stor. Lykke til!

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-