Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Varmefølelse og magesmerter av ukjent årsak

Spørsmål

Jeg har siden slutten av mai hatt lav feber hver eneste dag. Den starter typisk på 37.2 om morgenen og stiger til 37.8 om kvelden. Min normale temperatur er typisk 36.8 når jeg våkner. En del ganger hver dag blir jeg også veldig varm inni meg og det kan vare en god stund, gjerne timer, det føles som om jeg koker innvendig, men jeg svetter ikke. Jeg har heller ikke nattesvette og temperaturen virker grei da, men våkner ofte og føler meg varm om morgenen. I tillegg til dette har jeg magesmerter. Det er helst lokalisert til under området under navlen. Det begynte som smerter på høyre side, men kan nå være i hele nedre del av magen. Noen ganger er det også vondt høyere oppe. Jeg har det best når jeg ligger på ryggen, å ligge på siden (begge sider) gjør at jeg føler jeg ikke helt får puste eller hoster litt (tørrhoste). Jeg har en god del helt vanlig avføring, men noen ganger litt løs, og noen ganger litt hard. Jeg kan også ha en liten verk i hendene mine, spesielt om natten, men det er ikke noe som plager meg mye. Det ene øyet føles litt tørt og som om øyelokket vil henge ned (men det henger ikke ned når jeg ser i speilet), men dette plager meg heller ikke så mye. Det er den stadige feberen og magesmertene jeg finner slitsomme. Jeg har tatt typiske normale blodprøver hos fastlege og CRP er normal, sammen med blodprosent etc, ikke noe å bemerke. Jeg har vært til gynekolog, som ikke så noe utenom det vanlige. Jeg har tatt CT av mageregionen, der alt så normalt ut. Jeg har også tatt koloskopi. Legen fant en lett betennelse, men alle biopsier var normale, og det ble konkludert med at betennelsen skyldtes selve tømmingen og undersøkelsen selv. Jeg har ikke hatt blod i avføringen. Jeg fikk påvist helicocacter pylori-infeksjon i avføringsprøve, fikk antibiotika for dette i 10 dager, men ble ikke bedre. Nå har jeg vært syk 3 måneder og det virker som om jeg ikke får mer hjelp. Har du forslag til hva dette kan være eller hvilke flere prøver jeg kan ta?

Kvinne 44
Svar

Hei.


I utgangspunktet har du nok ikke det som medisinsk sett defineres som feber, for det er rektal temperatur på 38 grader eller mer. Det er derfor ikke gitt at dette er noe som hverken har noen forklaring eller som bør eller kan nøstes i videre. Men for ordens skyld kan du høre med fastlegen din om du har sjekket dine nivåer av hvite blodlegemer. Disse stiger blant annet ved infeksjoner, og derfor tar man slike prøver for å se om en feber skyldes infeksjon. Differensialtelling av hvite blodlegemer bør også gjøres, for å utelukke en del blodsykdommer. Du bør også sjekke om du har tatt stoffskifteprøver og revmatiske prøver, det er viktig siden du forteller om smerter i hender og tørre øyne. Høyt stoffskifte kan gi en økt varmefølelse.


Du plages også med magesmerter av ukjent årsak. Det behøver ikke å være sammenheng mellom disse og din lett økte kroppstemperatur, men en kan naturligvis ikke se bort fra det heller.

Jeg synes du bør sjekke din avføring for parasitter / amøber, inkl innvollsormer og giardia. Det kan gi langvarige magesmerter. 

Dersom du har vært på utenlandsreise før dette begynte i mai, spesielt til tropiske strøk, bør din lege konferere med en reisemedisiner, med tanke på utredning av sjeldnere importsykdommer.

Et røntgen av lungene bør også utføres.


Jeg håper at noe av dette i beste fall kan hjelpe deg videre. Lykke til.