Væsking fra anus et halvt år etter fødsel

Spørsmål

Hei!Jeg fødte mitt første barn i mars i år. Etter fødselen hadde jeg vanvittig vondt i endetarmen da jeg måtte på do. Så vondt var det at jeg gråt. Etter noen uker var det som om noe sprakk, det kom litt blod på papiret, og så hadde jeg plutselig ikke så vondt lenger på en stund. DEt ble vondt igjen, noe «sprakk» igjen og nå har det ikke vært vondt på flere måneder. Samtidig har jeg hatt en del utflod, og det føles som om noe utflod kommer fra rumpa. Jeg ser i trusa at det hvite (ganske vannaktig) er langt bak på trusa og dermed mest sannsynlig ikke fra skjeden. Jeg har tenkt at kanskje er det utflod fra skjeden som renner bak, men vet ikke. Har ikke fått mensen enda etter fødselen. Jeg har selvfølgelig googlet og lest om analfistel. Jeg var på st.olavs hos spesialist. Han kikket i åpningen, samt innvendig med et slikt rør, men kunne bare se rester fra hemoroider. Nå har det gått et par måneder, og jeg er fortsatt fuktig i rumpa. Det kommer ofte etter avføring. Det lukter ikke vondt. Spesialisten jeg var hos mente jeg overdrev og jeg skulle jo ønske han hadde rett. Men hva kan det være da? Bør jeg ta kontakt med sykehuset igjen? Er veldig usikker på hva jeg skal gjøre.

Kvinne 32

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Det har gått et lite halvår siden du fødte, og det er to mnd siden du var undersøkt hos spesialist for dette. Da ble det ikke funnet tegn til analfistel, men kun rester etter hemoroider.  Symptomene vedvarer, og består i at du ser ut til å væske fra anus.

Du er nå usikker på hva du bør gjøre, og spør om du bør ta kontakt med sykehuset igjen.


Jeg tenker følgende: Om ikke dette viser noen som helst avtagende frekvens etterhvert, så oppsøker du i første omgang fastlegen, som vil undersøke deg. Da vil også fastlegen kunne henvise deg videre til kirurg for en fornyet vurdering med tanke på om man overså noe sist, og/eller en henvisning til gynekolog.


Det kan også være at det er restsymptomer etter hemoroider, hvor det fortsatt kan være vev som er under tilheling etter at de sprakk den gangen du forteller om. Kanskje du derfor skulle forsøke en uke med Scheriproct stikkpiller og krem, for å se om det kan roe dette ned noe. Det kan ihvertfall ikke skade. Det er hemoroidemedisiner, og du får de på resept fra fastlegen din.


Håper at dette gir seg, og hvis ikke så skal du definitivt ta tak i det igjen, slik jeg foreslår ovenfor. Lykke til og ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn