Tør ikke dra til sykehuset!

Spørsmål

Jeg var inne på sykehuset fordi jeg var gravid utenfor livmoren. De brukte cellegift fordi de ikke ville operere. Etter 14 dager og to blodprøver fikk jeg brev fra sykehuset om at jeg måtte komme tilbake p.g.a. forhøyet leverenzymer. For å være helt ærlig har jeg rett å slett ikke turt å dra tilbake fordi jeg er redd for hva det er som er galt. Kan du hjelpe meg?

Kvinne, 29 år

Svar

Hei!

Jeg kan jo ikke hjelpe deg på annen måte enn å anbefale deg å møte opp igjen til kontroll på sykehuset slik du er bedt om. Du skal tilbake til en kontroll av blodprøvene, og eventuelt en ultralydundersøkelse av leveren.

Om leverprøvene er noe forhøyet behøver det slett ikke bety at du har noen farlig sykdom, men kan like gjerne være en forbigående "reaksjon" på medisineringen du fikk.

Hvis det ikke er noe galt så er det jo ikke noe farlig å komme tilbake til sykehuset, og hvis det er noe som ikke stemmer i kroppen din så må du jo få det avklart snarlig. Om du fornekter problemet og bare blir hjemme hjelper du jo ingen!

Ta mot til deg og få en avklaring på dette. Eventuelt kan du be fastlegen din om å kontakte sykehuset og forhøre seg om hva som er grunnen til at de vil ha deg tilbake og hva de mistenker og ønsker å undersøke.