Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tilbakevendende magesmerter av kun 3-4 sekundrers varighet

Spørsmål

Har de siste 4-6 månedene hatt smerter i høyre del av magen/siden, cirka halvveis mellom hofta og nederste ribbein. Det er en akutt, intens, stikkende smerte som bare varer 3-4 sekunder, så er det over og alt er bra. Det går som regel noen dager, opptil kanskje et par uker før det skjer igjen. Det skjer altså kun én gang (3-4 sek), så kommer neste «smerteanfall» flere dager senere, også kun én gang. Det kjennes ikke ut som at smertene stråler ut noen plasser, det er konsentrert på et ganske lite område, og det er samme området hver gang. I dag varte smertene noe lengere enn vanlig, kanskje 10-15 sekunder. Jeg er ellers frisk og rask, og dette plager meg ikke noe særlig, er bare litt bekymret for hva det kan skyldes. Jeg kjenner ingen unormalheter i mellom smerteanfallene, og det gjør ikke vondt å presse på magen/siden noen plass. Er litt redd for å dra til legen med dette av diverse grunner, derfor spør jeg her for å få en tanke om hva du tror det kan være.

Mann 21
Svar

Hei.


Dette er en nokså uvanlig sykehistorie, med symptomer som ikke umiddelbart fremstår som typiske for noen konkret sykdom. Det er heller ikke gitt at det faktisk skyldes sykdom. Vi kan tenke i retning av gallestein, fordi det er i høyre side av magen, men det pleier å være høyere oppe enn det du beskriver, og det varer vanligvis ikke kun noen sekunder av gangen. Gallestein kan utelukkes ved hjelp av et ultralydsbilde, så kanskje det kan være greit å få gjort, så det kan du ta opp med fastlegen din.

Videre kan vi tenke i retning av luftsmerter, evt nervesmerter hvor en nerve kommer i klem og gir et støt av en smerte.

Muskulære smerter kan heller ikke utelukkes.

Som du forstår, er det ikke mulig å stille noen konkret diagnose uten videre samtale og undersøkelse, så om du vil finne mer ut av dette, er det fastlegen som du bør henvende deg til.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-