Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tilbakevendende betennelse i magesekken

Spørsmål

Hei, Jeg har hatt magesår i 8 år nå, der jeg har hatt konstante smerter i øvre del av magen som har strålt ut til ryggraden mellom skulderbladene. Det hjelper å spise, og å bøye meg fremover. Har ikke turt å gått til legen tidligere.

For 7 år siden hadde jeg svart oppkast i noen dager. For 5 år siden ble jeg sykt kvalm en dag og holdte på å besvime, jeg hadde sykt mye beksvart avføring/diare som bare rant ut av meg. Noen dager etterpå var avføringen normal, og har vært det siden den dag.

Magesår smertene er ikke like ille som de var før, de kommer og går hele tiden. De siste årene har de bedret seg en del. Jeg har vært hos legen og tatt det opp nylig, fått påvist jernmangel, D-vitamin mangel, folatmangel, samt magesår bakterien. Har fått en trippelkur mot magesår og venter på henvisning til gastroskopi sent i januar. Har også tatt blodprøve som ikke viste tegn på underliggende sykdom. Venter på svar på avføringsprøve.

Da legen hørte på hjertet mitt sa han at han hørte en klaffelyd og har blitt henvist til en hjertespesialist. Jeg gruer meg sykt mye til jeg skal til gastroskopi og hjertespesialist. Jeg klarer bare ikke å forstå hvordan jeg kan ha blødd så mye og plutselig så har det bare stoppet.. akkurat det gir bare ikke mening for meg. Hvordan kan jeg ha hatt en så stor blødning også bare forsvant det? Hvordan er det mulig? Og at jeg enda er i live den dag i dag? Har du noen teorier om hvordan man kan ha store blødende magesår som bare forsvinner? Er så utrolig bekymret for at de finner noe sykt på gastroskopien og at de får sjokk, at jeg kanskje har hull... store sår.. at alt bare er svart nede i magen eller noe sånt? :( Går dette ann, eller hadde jeg merket det mer da? I tillegg gruer jeg meg til hjertespesialisten. Er det stor sannsynlighet for risikoer v. operasjon, og er det mange som dør av den? Har ligget flere kvelder hjemme og gråtet siden jeg har vært så redd. Er det mange som har klaffe-feil? Burde jeg bekymre meg? Hjelp :( Hilsen, Jente 17år

Kvinne 17

Kvinne 17
Svar

Hei, du har hatt symptomer i flere år og sannsynligvis har du hatt tilbakevendende betennelse i magesekken. Det er fint at du nå har fått trippelkur og gastroskopien kommer til å gå fint. De bedøver svelget og du får noe å slappe av på. De vil sannsynligvis finne en betent slimhinne. Ingen hull eller annet alvorlig. Da ville du vært svært syk og hasteoperert. Mange har magesår og uten behandling vil det komme tilbake. Nå blir det bedre siden kuren tar knekken på bakteriene. Ang bilyd på hjertet er det ikke sjeldent forekommende og ingenting å bekymre seg over. Mulig har du hatt den siden fødsel. Er aktivitetsnivået bra? hvordan er utholdenheten ved fysisk aktivitet? Dette er noe som sannsynligvis ikke må opereres. Jeg ønsker deg lykke til og det blir godt å få det overstått. Men altså ingen fare for at de finner noe alvorlig