Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tegn til blod i avføring på avføringstest, men ingen tegn til sykdom.

Spørsmål

Fikk påvist blod i avføring (mage/spiserør) ved helsekontroll 2 ganger med 1 mnd mellomrom (ACTIM). Tok gastroskopi og koloskopi, uten at noe galt ble funnet. Fikk da opplyst fra legen at det var ikke mer å undersøke og at Actim registrerte ørsmå blødninger. Er det riktig at eg kan slå meg til ro med nevnte svar?

Mann 68
Svar

Hei.


Ut fra de opplysninger du kommer med her, så kan det virke både riktig og trygt å slå seg til ro med legens konklusjon her. Med coloskopi og gastroskopi nylig utført, uten tegn til alvorlig sykdom, kan du gjøre det. Jeg synes imidlertid at du skal følge opp med en ny avføringsprøve etter noen uker, for å se om det fortsetter å være spor av blod, eller om det var et tilfeldig funn uten betydning og uten at det skyldtes sykdom. Jeg går ut fra at din lege vil være enig i dette.

Ha det bra.