Tarmproblemer

Spørsmål

Mann 22 år, fulltids student, innlagt 1 år sidan med store magesmerter- tok røntgen funn på tynntarm- mistenkte crohns videre utredet med kolioskopi, gastroskopi og avføringsprøve med utslag på 50. Lever nå på foodmap diett, er bedre men fortsatt plaget med store smerter og mage som buler ut av luft. kan vare i flere dager. har også jamnt blodig slimete avføring. har tatt av flere kilo siste året. finner heller ikkje smertestillende medikament som hjelper meg. Kun morfin ved innleggelse og ikkje spise, for å unngå å irritere tarmen. kan jeg ha crohns selv om prøvene ikke støtter dette? hvordan bli videre utredet og få smertestillende/betennelse dempende medisiner?

Svar

Hei,

Hvilken prøve var det som var "50?" Og hvilke andre prøver ble gjort som ikke støtter Crohns, eller evt ulcerativ kolitt eller andre tarmsykdommer? Jeg trenger dessverre litt mer informasjon før jeg svarer deg, for det høres jo mistenkelig ut det du beskriver. Hva mente legene dine er diagnosen du har?

Mvh,

Nina Bryhn, MD