Svelgproblemer

Spørsmål

Hei.
Jeg er en kvinne på 29 år som så og si aldri har vært plaget av sykdom av noe slag.Her er problemet : For ca. 1 mnd. siden våknet jeg med noe som kjentes som et trykk inni halsen,men jeg var ikke noe synlig hoven utenpå.Samtidig kjentes det ut som om jeg hadde en klump nede i halsen som var umulig å svelge.Halsen var ikke sår og jeg hadde ingen problemer med å svelge mat,men følelsen kan beskrives som at noen trykket fingrene mot strupen nederst på halsen.Selv om dette var veldig ubehagelig valgte jeg å avvente å se om det gikk over.Etter 5 dager forsvant det meste av "trykket", men fremdeles kjennes det ut som om det er noe i halsen som jeg ikke får svelget,samt at det fortsatt er en følelse av at noen trykker nederst på halsen,noe som gjør at jeg er småkvalm nesten hele tiden ,og får brekninger hvis jeg hoster.
Har du noen ide om hva dette kan være ?

Kvinne, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Det er mange mulige årsaker til dine plager, og jeg har ingen som helst forutsetning for å gjette noe om hva som er mest sannsynlig for dine plager, uten å kunne foreta nærmere undersøkelser av deg.
Det er bra at du er under bedring, men når dette nå har vart en mnd og du fremdeles kjenner det, synes jeg definitivt at du skal oppsøke din fastlege for å få det undersøkt evt bli henvist til videre undersøkelser som røntgen, ørenesehals-spesialist m.v.

Blant de svært mange mulige årsaker, finner vi en lang liste med "alt" fra "psykiske" årsaker (som er NB meget vanlig) dvs. opplevelsen av at det er vanskelig å svelge, uten at der er noen fysisk forklaring, til kreft i spiserøret, som igjen er meget sjeldent.
Kan også nevne mellomgulvsbrokk / hiatushernie, hvor man får tilbakeslag av syre fra magesekken opp i spiserøret, utposning på spiserøret, forstyrrelser i muskelbevegelsen i spiserøret (såkalt peristaltikk-forandringer).
Du forstår sikkert at jeg ikke har noen forutsetninger for å sitte å gjette fra denne listen, og du vil heller ikke ha noen nytte av det, så mitt hovedbudskap er at jeg synes du skal få det undersøkt.

Ønsker deg lykke til og god bedring !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-