Svart avføring

Spørsmål

Hei
Jeg er en gutt på 27 år som har følgende spørsmål. I lengre tid har avføringen min vært nærmest svart.Dette har vart i ca 3-4 mnd.Jeg har hatt en del problemer med magen men har kommet til at dette skyldes psykiske årsaker,jeg er ferdig med dette nå.Så hvorfor er avføringen min så mørk?

Sykdommer: reflux

Mann, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg tror ikke svart avføring har psykiske årsaker, selv om andre mageproblemer kan være knyttet til psykiske forhold.

Svart avføring skyldes enten noe du har spist eller at det blør et sted i mage-tarm-kanalen. Noen matvarer og medisiner kan gi sort avføring. Det gjelder kull, jern, vismut, rødbeter og enkelte bær.

Når du har hatt sort avføring så lenge vil jeg absolutt mistenke en blødning et sted i magetarmkanalen. Du nevner at du har refluksplager. Det kan tenkes at magesyren gir småblødninger i spiserøret eller at du har et magesår som siver blod ut i tarmen.

Disse forholdene bør du absolutt undersøke hos lege. Legen din kan på en enkel måte avgjøre om det er blod i avføringen din (ved hjelp av en avføringsprøve), og han vil sannsynligvis henvise deg til gastroskopi på sykehuset, hvor en spesialistlege ser ned i magesekken gjennom en bøyelig slange/kikkert.

Hvis ikke årsaken påvises på denne måten, vil du sannsynligvis få utført en koloskopi hvor det ses opp i tykktarmen på samme måte med en bøyelig slange/kikkert.

Blod i avføringen bør tas alvorlig da det i noen tilfeller også kan skyldes svulster som blør.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-