Sure oppstøt og leddsmerter

Spørsmål

Hei.
Jeg er en aktiv kvinne ofte har problemer med smerter i mave og bryst.Har ofte sure oppstøt som resulterer med ledd-og muskelsmerter.Sterk mat,vin og stress gjør det værre.Dette kan vare opptil 2 dager,men som oftest roer det seg over natten.Det hadde vært fint å få tilbakemelding på hva dette kan være, så snart som mulig.

Kvinne, 31 år

Svar

Hei!

Jeg tror ihvertfall du har et syreoverskudd i magesekken, kanskje også en dårlig lukkemuskel i overgangen fra spiserør til magesekk som fører til at magesyre kommer opp i spiserør og svelg.

Som du beskriver kan dette forverres av sterk mat, alkohol og stress. Hvorfor du får leddsmerter i tilknytning til dette har jeg ingen god forklaring på, det er ikke sikkert at disse to symptomene har samme årsak.

Du kan forsøke med syrenøytraliserende som du får uten resept på apoteket. Men du bør også nevne det for legen din, er plagene langvarige og økende, eller hvis de ikke går over med enkle tiltak som syrenøytraliserende, bør du kanskje ha sterkere syredempende medisiner eller også gastroskoperes (det betyr at man kikker ned i magen med en bøyelig fiberoptisk slange).

Symptomene dine passer vel best med såkalt reflukssykdom, les mer under vedlagte link.