Strikkbehandling av hemoroider

Spørsmål

Hei, jeg har slitt med hemorider i snart et år. I starten var problemene knyttet til kløe, smerter og blødning, og tidvis smerter ved avføring. Jeg brukte ulike kremer i perioder som hjalp, men plagene kom alltid tilbake. Nå de siste månedene har plagene vært annerledes. Det var ikke lenger smertefullt å gå på do, men heller en lettelse da smertene ble i form var en pressende følelse, nermest som en konstant avføringstrang. Følte hele tiden at det satt noe i endetarmen og når jeg måtte på do ble den følelsen veldig intens slik at jeg fikk veldig plutslig avføringstrang. Når jeg hadde gått på do så avtok den pressende følelsen rett etterpå men den kom tilbale etterhvert og var plagsom nesten hele tiden. Nå for en uke siden dro jeg til kirurgisk poliklinikk og fikk strikkbehandling. Nå er den pressfølelsen fortsatt der, av og til værre enn før. Når kan man forvente at denne følelsen forsvinner etter strikkbehandling og er det noe jeg kan gjøre for å minske ubehaget, for det er veldig slitsomt og når det er på det værste orker jeg ikke gjøre noe særlig. Jeg er veldig redd for at behandlingen ikke hjalp og at ieg er stuck med en nærmest konstant "avføringstrang" aktiv følelse. Jeg merker at livskvaliteten er sterkt redusert som følge av dette. Jeg er også veldig redd for bivirkningene av en slik strikkoperasjon. Kan den svekke tarmveggen på noe måte slik at man får problemer med sårhet eller slikt i ettertid?

Kvinne 21
Svar

Hei.


Du har altså blitt strikkbehandlet for hemoroider for kun en uke siden, og du plages fremdeles med pressfølelse m.v. Til det kan følgende sies: Det er altfor tidlig å si noe om det endelige resultatet av denne operasjonen, etter kun en uke. La det gå noen uker, så vil du se hvordan resultatet blir. Poenget er at det så aldeles for tidlig etter kun en uke, å si noe om hvor vellykket dette var eller ikke var. Du trenger på ingen måte å være redd for bivirkninger av denne operasjonen, eller svekket tarmvegg eller noe som helst annet. Det skjer ikke etter et slikt inngrep. Behandlingen pleier å være effektiv og nyttig, så bare la det gå noen uker nå, så vil du se om du blir bedre. Det vil jeg anta, og ihvertfall er det ingenting i det du skriver, som taler i retning av det motsatte. Lykke til og god bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-