Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Spiserørsinflammasjon og nexium

Spørsmål

Fikk mageproblemer og kvalme etter sengeleie, stress og antibiotikakur for bihulene. Vart siden jul. Etter 1 uke med Nexium og osteopati ble det 80 % bedre.NBrukte nexium to uker. Dro likevel på gastroskopi i dag som fant 3 mm inflammasjon nederst i spiserøret. Alt bra ellers, han mente jeg ikke kom til å få kroniske problemer. Jeg fikk 40 mg nexium jeg kunne ta hvis jeg ville i 4 uker.Han mente det muligens kunne forklare problemene mine 1) Fikk bivirkninger av 20 mg. Nexium som avtok litt etter 2 uker. Vil 20 mg nexium ha noe effekt på spiserøret, kan jeg heller bruke det enn 40? 2) Vil Link etc. ha effekt på spiserør?Hvor lenge kan jeg bruke link? 3) Kan denne inflammasjonen gå over av seg selv hvis jeg dropper nexium? 4) Nexium øker risikoen for luftveisinfeksjoner. Hvor mye? Får dette lett grunnet astma. 5) Kan nexium hjelpe på tungpust og brystsmerter? 6) Vil nexium fjerne`inflammasjonen eller bare påvirke magesyra?

Kvinne 38
Svar

Hei,


 Hvis du har litt inflammasjon i spiserøret er Nexium et bra valg fordi det reduserer produksjon av magesyre. Det er nok best å følge rådet om 40 mg Nexium i 4 uker og se hvordan du føler deg etter det. Link er ikke like effektivt som Nexium. Hos noen går dette over av seg selv, men med Nexium vil det nok skje raskerer og mer forutsigbart. Astma kan bli noe forverret av Nexium, men det er mer ved langvarig bruk. Det er også ganske vanlig at astma blir verre av sure oppstøt, så det kan faktisk hjelpe på astma med syrekontroll. Hvis det at du er tungpustet og har smerter skyldes inflammasjonen i spiserøret, så kan Nexium hjelpe. Hvis du har disse symptomene, bør du fortelle legen din om det. Nexium fjerner inflammasjonen ved å redusere magesyren.


Mvh,


Nina C Bryhn, MD

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 339,-