Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Spiser bare en gang i måneden, drikker hver dag, diare.

Spørsmål

Hei Jeg sliter med løs mage. Jeg rekker ikke toalettet....så det kommer i morgenkåpen, stolen og på gulvet. Flere ganger om dagen. Jeg kan IKKE leve på Imodium. Men dette gjør også slik at jeg ikke tør gå ut. Må jeg sjekke meg ? Tileggsopplysning : Jeg drikker kun alkohol, spiser, kanskje en gang i måneden. Så dette er vel svaret ? ps min mor sliter med det samme. Men hun drikker ikke, og hun spiser regelmessig. hvordan skal jeg få svar, hvis jeg ikke kan legge inn mobil, epost etc

Kvinne 53
Svar

Hei.


Hvis jeg forstår deg rett, så lever du på alkohol, og spiser kun en gang i måneden. Det er selvfølgelig ekstremt alvorlig og overmåte skadelig for helsen, og dødelig på sikt. Du kan faktisk ikke forvente at hverken kroppen eller fordøyelsen skal fungere da. Din løse mage kan følgelig absolutt henge sammen med denne skadelige livsstilen, og dersom du vil bli bedre i magen, er du nødt til å tak i dette, dvs slutte å drikke, og begynne å spise. Hvis det faktisk er slik jeg forstår dette, at du holder deg i live ved hjelp av alkohol som eneste næringsmiddel, så er det en så alvorlig situasjon at du etter alt å dømme trenger profesjonell hjelp til å komme deg ut av dette, f.eks. innleggelse på en institusjon for avvenning. Derfor er mitt innstendige råd til deg at du tar kontakt med fastlegen for dette. 

Det kan naturligvis være andre årsaker i tillegg til ditt alkoholforbruk, men å utrede og finne ut av eventuelle slike årsaker, er helt klart av lavere prioritet enn å få gjort noe med ditt alkoholforbruk, for det er en livstruende levemåte du beskriver her. Din diare kan f.eks. være tegn på alvorlig leverskade, noe som har stor dødelighet over tid, om ikke en endrer alkoholinntaket. 

Jeg håper virkelig du velger å følge mitt råd her, for det du beskriver her, er svært alvorlig. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-