Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter under brystbeinet. Mage eller hjerte?

Spørsmål

Hei. Dame 52 år Har ubehag/trykkfølelse øverst i magen, midt under brystbenet. En slags sviing/ sårhet. Dette kommer og går. Kjenner ikke noe når jeg sover. Har prøvd pantoprazol Krka 40mg. Enterotabl. Ble ikke bedre. Har ikke sure oppstøt, bare svie og trykk. Avføring normal, ingen vektnedgang. Røyker ikke og forsiktig med alkohol Formen er god( plages med indre uro/angst) Redd det er noe alvorlig Kvinne 52 år

Kvinne 52
Svar

Hei.


Det en tenker først på her, er at det kan være syrerelaterte plager fra magesekk / spiserør. Da vil Pantoprazol, som du har forsøkt, kunne virke. Men ofte må en bruke disse regelmessig over noen uker, for å få god effekt, så hvis du ikke har gjort det, så kan det være verd å gjøre. Og så er det også slik at om den ikke virker, så avkrefter det diagnosen. Du kan fremdeles ha det, men trenge en annen medisin. Det kan du diskutere med legen din.

Smerter øverst i magen / under brystbeinet kan også skyldes hjertet, og det er ikke nødvendigvis alltid lett å kjenne forskjell. Og kvinner kan ha mer utypiske symptomer på hjertesykdom. Vi tenker da i første omgang på muligheten for angina pectoris / hjertekrampe, som følge av tettheter i coronararteriene (blodårene som fører blod til hjertemuskelen) Det vil ofte arte seg ved at smerten kommer når man er i aktivitet, og går over i hvile. Kjenner du det, så gir det avgjort mer mistanke om dette.

Jeg tenker nok at du får ordens skyld bør gå til legen igjen og diskutere denne muligheten også, siden smerten tross alt sitter under brystbeinet, der en kan kjenne smerter fra hjertet. Når det er sagt, så er det ikke slik at jeg "tror" at du har det, for det skal man ikke tro noe som helst om, men avkrefte eller bekrefte.  

Disse to tingene er det jeg tenker mest på, når jeg leser din symptombeskrivelse her. Håper svaret er til nytte, og ønsker deg lykke til. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-