Smerter på høyre side

Spørsmål

har vond flekk under høyre ribbben, når jeg tar på den er der akurat som det skulle være et sår, fordypning under huden,
(du vet det vi kaller for bil ring) på overkanten der under ribbbenet på min høyre side.

Relevante sykdommer/medisiner: Hva kan dette være,har akurat fjernet livmor og eggestokker hadde kreft i livmor på et tidlig stadium.kan det være at det har spredt seg vidre?

Kvinne, 58 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

En vanlig spredningsrute for kreft er til leveren eller til lungene. Imidlertid er det sjelden at slik spredning gir smerter. Når du også sier at kreften var i et tidlig stadium er det mindre sannsynlig at plagene du har skulle skyldes spredning.

I dette området du nevner ligger leveren, galleblæren, bukspyttkjertelen, høyre nyre, nedre deler av lungene, tarm, ribbein og bukmuskulatur. Det er altså mye som kan gi ubehag eller smerter, og alle organene kan være alvorlig syke eller gi harmløse plager.

Det vil vel være relevant å ta en ultralydundersøkelse av området for å se om man oppdage synlige forandringer i organene. Har du forandringer i avføringen bør tykktarmen undersøkes, enten med koloskopi eller kontrastundersøkelse. Legen din må selvfølgelig også inspiser området, kjenne og klemme for å se om det kan være opplagte årsaker til plagene dine. En grundig runde med blodprøver er også viktig, enten for å bekrefte at noe virkelig er galt eller for å bekrefte at alt er normalt.

Som sagt tror jeg spredning fra kreftsykdommen din ligger lengre ned på listen over mulige diagnoser enn en del annet.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-