Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter øverst i magen etter måltider

Spørsmål

Jeg har smerter i magen rett under brystet. Det opptrer som regel direkte etter måltider. Jeg bruker Somac som syredempende. Smerten avtar når jeg strekker ut og ligger på rygg.

Mann 77
Svar

Hei.


Du er altså en mann på 77 år, som har smerter øverst i magen, rett under brystet. Det oppstår direkte etter måltider. Du forteller videre at du bruker Somac, det vil si at legen din har ment at du har problemer med for mye magesyre. De symptomer du forteller om her, kan godt skyldes magesyre. Isåfall høres det ut som at medisinen ikke virker godt nok, og at du kanskje må øke dosen eller bytte medisin, noe du må ta opp med legen din.


Men samtidig er det ikke gitt at det nødvendigvis skyldes for mye magesyre. Du kan ha fått en annen sykdom i tillegg, som nå gir disse plagene. Ondartet sykdom i magen er en teoretisk mulighet, og hjertesykdom kan også spille en ett puss og noen ganger gi symptomer som man mistolker som magerelaterte.  Vi vet også at med økende alder forekommer sykdom, inklusiv alvorlig sykdom oftere, så her er det avgjørende viktig at du tar kontakt med legen din for å få utredet hva dette skyldes, slik at du kan få korrekt behandling og bli kvitt disse plagene. Medvirkende årsak til at du må til lege, er naturligvis å få utelukket at det kan skyldes ondartet sykdom.


Jeg håper at informasjonen var til nytte, og ønsker deg lykke til. Følg rådene ovenfor.