Smerter over penis

Spørsmål

Har i fjorten dager hatt smerter ca. 10 cm over penis (nedre del av magen). smertene opptrer som lemsterhet, og kan henge sammen med at jeg drev 4-5 uker hesteridning og fotballtrening noe intensivt. For meg virket det som jeg ble meget lemster, men etter to uker er det ikke bedring. kjenner litt når jeg sitter og slapper av, men aller helst ved bråe benbevegelser (lek med unger, lett løping ol.) kan jeg ha fått en lemsterhet/skade som jeg har presset videre med ridningen? Er urolig for at det kan være andre ting.
Er ellers "alltid" svært frisk,ikke røyk eller drikking. Er vant til å jobbe og til fysisk aktivitet.
Er det aktuellt med noe muskelavslappende for å lege?
akknemlig for utdypende svar.

Mann, 37 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er jo svært sannsynlig at plagene skyldes en øm bukmuskulatur slik du selv antyder. Andre årsaker må jo evt ligge "inne i" magen, og da må man tenke på tarm eller blære - men du nevner ingen symptomer fra disse organene.

I noen tilfeller kan man få små avrivninger av muskelfestene i området, og dette kan gi ømhet i lengre tid.

Er det muskulært har det ingen hensikt å behandle medikamentelt, ihvertfall ikke med muskelavslappende som har en betydelig avhengighetsskapende effekt. Du kan smøre med betennelsesdempende salve, feks Orudis (reseptbelagt). Ut over det ville jeg i første omgang observere dette uten spesiell utredning. Skulle det vise seg at plagene ikke vil bli borte, bør du undersøkes hos fastlegen din med blodprøver og evt undersøkelse med ultralyd eller undersøkelse av blære og tarm (her er det flere mulige undersøkelsesmetodikker - og legen din bør avgjøre hva som er mest hensiktsmessig i ditt tilfelle).

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn