Smerter i magen

Spørsmål

Fikk beskjed etter operasjonen at jeg ikke måtte løfte tungt før etter 6 måneder. Ganske nøyaktig etter 6 måneder bar jeg to bæreposer med bøker som veide ca. 15 kg. Fikk plutselig sterke akutte smerter i høyre side. Gikk over etter at jeg hadde ligget 1-2t. Disse akutte smertene har kommet av og til med lang tids mellomrom.

Symptomer:Magen blir oppblåst,stor og øm. Sterke smerter kommer og går i styrke. Partiet begrenser seg fra høyre side like bortenfor hoftekammen på skrå nedover mot midten av magen (ca. 15-20 cm).

Kjenner etter ei lita stund at det må luft ut av tarmen - dette letter trykket. Masserer ovenfra og nedover - noe som jeg syns hjelper. Som regel varer anfallet i 1-2 t. Får jeg ikke ut luft kan smertene pågå i mye lengre tid.

Etter jul har jeg hatt 3 anfall. Må opplyse at jeg spiser masse frukt, min. 5 om dagen av varierende slag. Igår spiste jeg ei appelsin noe jeg kjente ikke gjorde meg særlig godt. Like etter fikk jeg et anfall.

Har aldri oppsøkt lege. Har dere noen formening om hva dette kan være? Burde jeg oppsøke lege eller legevakt?

Relevante sykdommer/medisiner: Gallesteinsanfall for ca. 30 år siden
Fjernet livmor for 6 år siden

Kvinne, 50 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg synes ikke det er nødvendig å oppsøke legevakten ut fra den beskrivelsen du gir av plagene dine. Aller mest sannsynlig er det luftplager, og selv om dette kan være svært vondt og besværlig er det ikke farlig på noen måte.

Jeg tror ikke smertene har noe å gjøre med at du bar disse bokposene, men at det er tilfeldig sammentreff tidsmessig med at luftplagene dukket opp i etterkant av dette. En kan tenke seg at det kan være et trangt parti i tarmen som gjør at luften ikke slipper forbi og jeg synes det er riktig å nevne plagene dine for fastlegen din ved en anledning slik at dere kan vurdere om det er grunn til å gjøre en koloskopi eller en røntgenundersøkelse av tykktarmen. Alternativt er det "kun" luft i større mengder som gir deg plagene. Spiser du masse frukt kan du oppleve at det gir deg mer luft i magen enn vanlig. På apoteket får du kjøpt reseptfrie midler som motvirker luft- og gassdannelse i tarmen.

Du nevner ikke om avføringen din har endret seg noe i det siste? Hvis den har det synes jeg du skal bestille en time hos legen din og få en vurdering på om det skal igangsettes videre utredning av plagene.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn