Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter dypt inni magen hos 71-årig mann

Spørsmål

Hei! Jeg har i en ukes tid hatt sterke smerter i området over venstre hoftekam.Det kjennes ut som det sitter litt dypt, ikke like under huden Det er verst når jeg ligger på venstre side, og det er store problem med å bevege seg i liggende stilling grunnet smerter. Det er bedre når jeg ligger på andre siden, men også da er det smertefullt å bevege seg, men mindre Når jeg er oppegående kjenner jeg ingenting. Kan det være en nyre som forårsaker dette?

Mann 71
Svar

Hei.


Du er altså en mann på 71 år, som har en smerte av ukjent årsak nede til venstre i magen. Det føles som det sitter dypt, forteller du. Det har vart en uke, og da har du allerede gjort det som ofte er riktig, -å se ting litt an, for å se om det er forbigående. 

En tenker her mest i retning av mulig sykdom i indre organer, spesielt mage/tarm i dette tilfellet, ut fra smertens lokalisasjon. Siste biten av tykktarmen ligger omtrent der du beskriver. Da er det viktig om du har hatt noen endringer i avføring den siste tiden, og om du har hatt noe ufrivillig vekttap, for det er såkalt "røde flagg" for kreft, som en alltid skal tenke på hos godt voksne personer, da det forekommer med økende frekvens med økende alder.

Du spør om det kan skyldes noe med en nyre. Det vil vanligvis ikke kjennes der du beskriver det, men oftere et stykke nede på ryggen, litt til side for midten. Men utelukke det kan jeg naturligvis ikke, uten undersøkelser.

Men egentlig så har det absolutt ingenting for seg å spekulere i hva dette kan skyldes, fordi du ikke vil få svar på det ved å tenke på det eller å spørre oss på nettet, og fordi dette er noe som du er nødt til å gå til lege med. En uavklart smerte av ukjent årsak hos en godt voksen person, skal alltid utredes av lege, især for å utelukke ondartet sykdom. Og i tillegg er det klart at du ikke kan ha det slik du har det nå, med så mye smerter. En forklaring og behandling må til, uansett. 

Du skal ikke tolke det jeg her skriver om kreft som at jeg "tror" at du har kreft, ikke minst fordi det ikke er noe man skal tro noe som helst om, men få avkreftet eller bekreftet. Jeg skriver det kun fordi det er en teoretisk mulighet, og fordi du presenterer en situasjon som utvilsomt skal utredes hos lege snarlig. Bestill derfor time hos fastlegen din snarest. Du kan ikke akseptere eventuell ventetid for time, siden du har sterke smerter, og når du bestiller time, må du gjerne si at du har konferert med lege som sier at du skal ha legetime uten ventetid. Ta med morgenurinprøve på et rent glass, og en bitteliten bit med avføring i en lukket beholder, til legetimen.

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-