Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerte under brystet ved spising. Bivirkning av medisin?

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 27 år som akuratt har fått påvist diabetes 2. Ble sendt på sykehus med blodsukker 74 og høy crp. Mens jeg var på sykehuset så har jeg fått problem/vondt når jeg spiser. Vet ikke hva slags smerte det er, men er under midt under brystet. Jeg Hikker endel og etter jeg fikk diabetes. Har jo googla litt og ser alt fra magesyre, halsbrann osv. Ellers er jeg i fin form. Langtidsblodsukkeret mitt nå er på 8. Vanlig blodsukker er som regel fra 6/7 om morgenen og 11 om kvelden. Har ikke andre problem. Bruker Tresiba Inj væske 100E/ml insulin 10E hver morgen. Ozempic Inj væske 0,25 mg/dose 1 gang i uka.

Kvinne 27
Svar

Hei.


Det første som slår meg, når jeg leser det du skriver her, er at magesmertene startet mens du var på sykehuset, og da startet du med medisinen Ozempic. Den kan ha magesmerter, kvalme og reflux som bivirkning. Reflux betyr at innhold i magesekken beveger seg oppover i spiserøret.

Det behøver naturligvis ikke nødvendigvis å være årsaken, men jeg synes sannsynligheten er såpass stor at du bør ta det opp med legen din, med tanke på om du skal fortsette med dette medikamentet eller ikke.

Og mistanken er såpass stor, tatt i betraktning at det oppstod samtidig med at du startet med medisinen, at dette bør være første mistanke om noe som avklares, før en tenker i retning av andre årsaker. 

Du kan naturligvis forsøke reseptfri syrenøytraliserende medisin i påvente av samtale med legen din. Og ved reflux så kan det hjelpe å sove halvsittende i sengen, for da virker tyngdekraften slik at mageinnholdet ikke får så lett for å bevege seg oppover i spiserøret. Små og hyppige måltider er også gunstigere enn få og store måltider.

Hvis ikke det er medisinen som er årsak, høres det uansett ut som mulig reflux, dvs at det kan ha oppstått tilfeldigvis akkurat da, uten at medisinen er årsaken. 

Jeg håper og antar denne informasjonen og rådet er til nytte for deg. Ha det bra.