Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Slapp, kvalm, hodepine etter måltider.

Spørsmål

Hei! Jeg er en ung kvinne på 31 år, normalvektig. Den siste tiden har jeg vært plaget med å bli slapp, kvalm, hodepine og vondt i øynene(usikker på om dette er relatert) etter å ha spist. Kan noen ganger føle et ubehag i magen, kanskje litt vondt. Jeg kan føle meg helt grei(stort sett, noen ganger er jeg slik før jeg spiser også), men blir fryktelig dårlig etter et måltid. Det kommer ganske rett etter jeg har spist, vi snakker 10 minutter liksom, og varer noen timer. Jeg blir av og til veldig uttalt slapp, og fryktelig ukonsentrert. Det er vanskelig å følge med, men jeg klarer det om jeg konsentrerer meg veldig. Dette begynner å bli fryktelig plagsomt, da det skjer oftere og oftere, stort sett hver eneste dag. Det begynner å bli vanskelig å kombinere jobb og hverdagsliv med det å bli så dårlig... Hva kan dette være?

Kvinne 31
Svar

Hei.


Dette er nokså uvanlige symptomer, som ikke gir noen entydig konkret sykdomsmistanke. Det betyr at for å finne ut om det skyldes sykdom, så må du utredes for dette, hos fastlegen. Skulle jeg tenke høyt omkring mulige årsaker, så er nok noe av kjernepunktet at det skjer etter at du har spist. Da kan vi tenke i retning av matvareintoleranser evt -allergier. Det kan fastlegen sjekke deg for, blant annet cøliaki, laktoseintoleranse, matvareallergier. Videre så vil galleproblemer kunne gi plager etter måltider, men vanligvis ikke slik du beskriver, men heller smerter under høyre ribbeinsbue. 

En kan også tenke på problemer fra magesekk / spiserør, slik som magesyreproblematikk, dårlig fungerende lukkemuskel mellom magesekk og spiserør (reflux), noe som evt kan undersøkes med gastroskopi. 

Dette er momenter du kan ta opp med legen din når du går dit.

Jeg håper du finner ut av dette. Lykke til.