Skummende, grøtaktig avføring i ti dager, er i utlandet.

Spørsmål

Jeg er på ferie i Madeira og jeg har gul, skummende, grøtaktig avføring i 10 dager. Jeg har ikke endret kosthold vesentlig, har kanskje litt temperatur. Pga av ryggsmerter tar jeg Vimovol kanskje 2 ganger i uken. Jeg har ikke vondt, kanskje litt i mageregionen, men ikke når jeg trykke på magen. Jeg føler meg slapp. Jeg skal være her i 3 uker til. Spørsmål om jeg bør oppsøke lege?

Kvinne 54

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Siden du er utenlands, på et sted som har noe anderledes bakterieflora enn i Norge, er det ganske sannsynlig at du kan ha pådratt deg en tarminfeksjon. Matforgiftning er mindre sannsynlig, da det går over fortere enn på 10 dager, som du nå har vært plaget med dette. En bakteriell tarminfeksjon, for eksempel av salmonella, vil også oftest gå over av seg selv, og trenger som hovedregel å måtte behandles med antibiotika, men det kan vurderes. Det går også an å få mageinfeksjoner med parasitter, (altså ikke ikke bakterier) f.eks. giardia, og den skal behandles. 

Du har nå hatt denne skummende, grøtaktige avføringen i 10 dager, altså relativt lenge, og du føler deg slapp. Jeg synes derfor at du har sett dette an lenge nok, og bør oppsøke lege nå. Inntil du har vært hos lege, bør du drikke rikelig med væske som inneholder både salt og sukker, såkalt isoton væske, for å unngå uttørring. Spør etter isotone sportsdrikker, f.eks. Gatorade eller Powerade, som er internasjonale merker som jeg antar de har på Madeira også. 

Hvis du har reiseforsikring, vil du vanligvis kunne ringe ditt norske forsikringsselskap og få råd om anbefalte leger eller klinikker der du er.

God bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-