Sår ved endetarmsåpning

Spørsmål

Hei!

For ca et halvt år siden merket jeg at jeg hadde fått et sår rundt endetarmsåpningen. Prøvde å se hva det var med et speil, men det var litt vrient ettersom det virket som om selve "såret" lå delvis inni. Min første tanke var at jeg hadde fått en spredning av kjønnsvorter, som jeg tidligere har blitt behandlet for rundt skjeden. Disse ble penslet med et middel jeg ikke husker navnet på. Jeg prøvde da å pensle det jeg trodde var vorter rundt endetarmen, men uten særlig annet resultat enn at det sved mer... Ikke mer egen-behandling på meg ;-)
Så etter et par måneder gikk jeg til legen med problemet og fikk en soppdrepende salve (Cenacort? Hvit tube, med grønne striper...) som jeg skulle smøre på over en periode på et par dager, og i tillegg gå med bomullsboxer. Dette hjalp forsåvidt, men med en gang jeg var ferdig og gikk over til g-streng kom problemet tilbake etter kort tid. Det varierer i "styrke" og kommer og går med jevne mellomrom, men er der mesteparten av tiden. Nå er det ca 2 måneder siden jeg var hos legen.
Selve "såret" virker som om flytter på seg. Det er perioder med ganske vondt, og av og til litt friskt blod. Dette blodet kommer antakelig på grunn av at "såret" åpnes ved avføring. Jeg prøvde på oppfordring av legen å gjenta behandlingen med salven jeg fikk hos legen, men uten særlig hell. Nå har jeg heller ikke vært særlig konsekvent med etterbehandling, så det kan kanskje være noe av årsaken?
Dette er litt skummelt, ettersom jeg ikke ANER hva dette kan være... Kan det utløses av allergi?

Relevante sykdommer/medisiner: Eksem, bruker hydrokortison salve regelmessig. Allergi (husstøv, burot, skalldyr + noe kryssallergier)

Kvinne, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Noen sikker diagnose kan jeg selvfølgelig ikke komme med, uten å se såret ditt. Men det kan absolutt høres ut som enten en hemoroide, evt og/eller en sprekkdannelse, såkalt fissur.
Symptomene stemmer, dette svir, kan sprekke opp og blø ved avføring, og det at du heller ikke har hatt effekt av de behandlingene du har forsøkt (mot kjønnsvorter, mot sopp) taler jo også for at du kan ha en eller begge to av de to tilstandene hemoroider / fissurer.
Det at det delvis ligger innenfor analåpningen taler også for hemoroidediagnosen.

Det har nok neppe noe med allergi å gjøre, slik du spør om.

Ble du ordentlig undersøkt da du var hos legen, eller fikk du bare salven "for å se om det hjalp" eller noe sånt ?
Legen bør kikke på såret, og oftest også foreta en anoskopi, som er bare et lite plastrør med lys som settes innenfor analåpningen. Da vil diagnosen hemoroider og/eller fissurer være lett å slå fast. Tilsvarende vil legen også kunne se om det IKKE er dette, og må da komme opp med en annen diagnose, som jeg ikke umiddelbart ser hva skulle være.

Jeg tror nok rådet mitt derfor må være at du får dette skikkelig undersøkt, i og med at du har hatt det såpass lenge og har plager av det også. Hovedpoenget er jo at da kan du få behandling som hjelper også, f.eks. korrekte typer kremer/stikkpiller.

Lykke til og god bedring !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn