Polypp ved endetarmen

Spørsmål

Oppdaget for litt over et år siden at jeg har en polypp i endetarmsåpningen, aner ikke hvor lenge denne har vært der. Antageligvis har jeg hatt den enda en god stund iom at grunnen til at jeg sjekket var at jeg hadde hatt litt smerter ved avføring i en lengre periode. Det hadde også hendt, og hender fortsatt at det kommer blod. Har ikke turt dra til legen med dette. Er disse ofte ondartede? Kan de være godartede, og så utvikle seg til å bli ondartede om man ikke fjerner de? Iom at jeg har hatt den så lenge, uten andre plager, da tyder vel det på at det ikke er noe alvorlig galt??? Takk for svar

Kvinne, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Dette er vel mest sannsynlig en hemorrhoide, som er ufarlig men plagsom og som kan gi blod i avføringen eller på papiret. I din alder er det sjelden å få kreft i tarmen, selv om det teoretisk er mulig.

Jeg synes likevel absolutt at du skal gå til legen din og få dette undersøkt. Dels fordi jeg ikke kan stille en sikker diagnose over internett og dels fordi den gir deg plager som kanskje er helt unødvendige. Det må ha vært slitsomt å gå og tenke på denne polyppen i et helt år!

Gå til legen din og få en avklaring, det er mitt opplagte råd til deg!