Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Plager etter å ha fjernet galleblæren

Spørsmål

Etter mye gallesteinsprobemer over lang tid, blodforgiftning og sykehusinnleggelse aug. 2019. Hasteoperert av betent galleblære febr. 2020. Nye gallesteinproblemer og høye leververdier. Blodforgiftning og veldig syk juli 2020. Sykehus halvannen uke med antibiotika. Satt inn stent som ble fjernet før hjemreise. Fine blodprøver og fin form etter hvert. Problemet nå er at rett etter at jeg har spist får jeg en veldig press/sprengfølelse der hvor jeg tidligere hadde gallesteinsmerter. Så kjennes det som om noe løsner og det kommer en rar kriblende følelse mot venstre. Det tar bare noen sekunder, men er veldig ubehagelig og vondt. Det kommer plutselig og bare en gang etter måltid. Jeg spiser veldig lite av gangen, for da blir det ikke så voldsomt. Fastlegen min har sluttet og vikaren ser ingen feil når alle blodprøver er fine. Men jeg kan ikke leve med dette da jeg gruer for å spise. Lurer veldig på hva dette kan være og om ultralyd evt. kan vise årsaken.

Kvinne 70
Svar

Hei.


Det er dessverre slett ikke uvanlig med fortsatte plager etter fjerning av galleblæren.  I de fleste tilfeller er det kun kostregulering som kan hjelpe mot slike plager, dvs små og fettfattige måltider, og du må prøve deg frem for å finne ut hva som fungerer best.

Men samtidig bør det for ordens skyld utelukkes komplikasjoner etter operasjonen, så jeg synes du skal la din fastlege diskutere med kirurg om du bør henvises til en etterkontroll for dette. 

Lykke til.