Nyresteinssmerter?

Spørsmål

Hei. Er på ferie i utlandet og har de siste 4 dagene slitt med kraftige av og på smerter i begge nyrene, samt veldig oppblåst og øm mage. Har hatt flere nyresteiner tidligere og har forsøkt å behandle anfall med rikelig drikke (vann), samt inntak av epleeddik, sitron og olivenolje. Jeg har sett flere små steiner i do over disse dagene. Er litt bekymret for at det kan ligge noe mer bak, da jeg ikke gjenkjenner smertene fra øvre del av mage? Med en gang jeg spiser tiltar smertene, både i mage, flanke og underlivet. Når bør jeg eventuelt oppsøke lege, og hvor mye smertestillende kan jeg ta? Kommer hjem til Norge 16.07. På forhånd takk for svar!

Kvinne 46

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Du kjenner symptomene fra nyrestein  og dersom du opplever at det er noe annet, bør du få en vurdering av det. Smerter som oppstår etter matinntak er ikke typisk for nyrestein, men man ser det ofte ved gallestein. Også magesår kan være en årsak. Har du tatt mye betennelsesdempende medisin som Ibux eller voltaren? Dette brukes ofte ved nyresteinsanfall. Medisinene kan gi magesår som bivirkning. Spørsmålet kan være om du har fått dette i tillegg eller om det er noe annet. Syrenøytraliserende medisin kan hjelpe, men det bør du få vurdert av lege. Smertene sitter i øvre del av magen. Siden du har observert stein i urinen, passer det med at disse også har gitt smerter. Ved feber er det svært viktig at du kontakter lege snarlig. Nyrestein kan disponere for nyrebekkenbetennelse og dene kan raskt gå over i blodforgiftning. Det er nok nyttig at du får utredet nyresteinsproblematikken når du kommer hjem til Norge igjen. Hva slags steiner er det? Kan de vet knuses? Diettendringer. Slik du beskriver det nå, skal du lytte til at du kjenner smertene som anderledes og jeg vil anbefale at du får vurdert dette hos en lege som kan undersøke magen din. Av smertestillende vet jeg ikke hva du har og hva du tåler (allergi). Det er spesielt Ibux, Voltaren som er effektive mot nyrestein, men de kan også gi magesår eller betennelse i magesekken. Paracet som grunnbehandling er uansett trygt.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-