Noe presser på i magen

Spørsmål

Det føles som det er "noe" i magesekken, noe som presser på. Magen er stor, hard og veldig øm på hver side. Jeg har lagt på meg en del kilo de siste månedene. Jeg har tatt ultralyd av lever, nyre og ellers i mageregionen. Fikk besjed om at magen dekket for enten bukspyttkjertel eller skjoldbrukskjertel (er usikker hva de sa) slik at den kjertelen så de bare halvparten av. Ble anbefalt å ta en
undersøkelse med slange ned i magesekken, men jeg ble enig med legen min om å se det an da dette kan være en ganske ubehagelig undersøkelse.
Har også hørt at man kan ta CT av magesekken. Bør jeg be om å bli undersøkt videre? Det er ikke sterke smerter, heller ubehagelig og irriterende. Føler meg konstant oppblåst
og tung. Takknemlig for svar.

Medisiner: Bruker cipramil, og Aerius i sommerhalvåret.

Kvinne, 47 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

På en ultralydundersøkelse vil tarm og magesekk være vanskelig å fremstille, og for å se slike strukturer er gastroskopi og koloskopi bedre. En CT-undersøkelse kan, med rett teknikk, gi fine bilder av magesekk og tarmslynger, men det er da ingen mulighet for å ta vevsprøever samtidig, slik man kan med gastroskopi.

I et tilfelle som ditt synes jeg legen din skal gjøre en totalvurdering av hvor viktig det er å utrede deg videre, altså hvor sannsynlig det er å finne noe galt.

Hvis sannsynligheten er liten og plagene dine er moderate kan man sikkert se det an. Hvis du har mye plager, de øker på eller ikke vil gi seg, eller hvis det er holdepunkter for alvorlig sykdom bør du utredes videre selv om det er ubehagelig.

God bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-