Nexium, bivirkninger?

Spørsmål

Hei! Dette startet med at jeg begynte å føle meg fort mett, hadde noen sure oppstøt og gulpet opp mat. Sånn gikk jeg en mnd før jeg dro til legen. Der ble jeg satt på Nexium, 20mg om dagen. Har gått på dette i 2 uker nå, og dette fungerer bra. Oppblåstheten er borte, og det er oppstøtene også. Jeg har nå i en ukes tid følt meg kvalm. Dette er en veldig lett kvalme, så jeg føler ikke for å kaste opp, men plagsomt/ubehagelig er det likevel. Kvalmen kan komme og gå gjennom dagen, men er som regel ikke til stede før jeg spiser første måltid om dagen, den forsvinner også mot kvelden. Kan dette ha noe med Nexium å gjøre? Jeg har aldri hatt problemer med kvalme før. Avføringsmønsteret mitt har vært så og si normalt denne perioden, men jeg har lagt merke til at det er et slags brunt slim utenpå avføringen, som er mørkere enn resten av avføringen. Har lagt ved et bilde. Er dette normalt? Kan dette også ha sammenheng med Nexium? Har lagt merke til dette flere ganger de siste ukene. Til sist skal det sies at dette har stresset meg litt, da jeg har lett for å bekymre meg over egen helse.

Mann 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Kvalmen kan være relatert til nexium som bivirkning eller at pH i magesekken er økt. Det kan gi en lavgradig kvalme. Andre årsaker bør også vurderes. Slimet med mørkere farge omkring avføringen kan være helt normalt, men jeg synes du bør få testet avføring mtp blod. fastlegen kan gjøre en slik test. Denne kalles hemofec. Blodet kan komme fra magesekk ved f eks et lite magesår. Da er avføringen svart mørk. Det passer ikke med dine funn. Omkringliggende skinnaktige rødbrun farge taler mere for Evt blødning i nedre del av tarmen. Hemoroider, eller spontane veneblødninger er mulig årsak. Du skal ikke bekymre deg for alvorlig sykdom. Det er veldig usannsynlig. stress og bekymring kan i seg selv gi kvalme. jeg ville begynt dette med å oppsøke fastlege for hemofec og blodprøver på jern, blodprosent mm. nexium kan du snart trappe ned på dersom du er symptomfri. Da får du et svar på om dette er årsaken. 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn