Nattlige plager

Spørsmål

Jeg er en kvinne på 33 år. 2 barn 1,5 + 3 år, full jobb, lang arbeidsvei osv.

Jeg har et spørsmål om en tilstand som første gang forekom for ca 3 mnd siden. Og i går var det 7 gangen jeg opplevde dette.Jeg har spurt fastlegen min om dette men han hadde ikke et svar på dette. Han tok mange prøver av meg, men fant ikke ut noe spesielt. Slik foregår det:
Jeg våkner ca kl. 2-3 på natta av at jeg er veldig urolig i kroppen , så kjenner jeg at jeg har vondt i magen og at jeg må på toalettet. Jeg begynne også samtidig å klø noe voldsomt på innsiden av håndflatene
(Også nå sist under fotsålene ). Jeg går ut på badet og ser i lyset at jeg har jo ingen merker på hendene ( skulle jo tro at det var utslett der slik jeg klør )Så går jeg på do ( diare ). Og så kjenner jeg at jeg må kaste opp. Begynner å svette noe voldsomt, og så kaster jeg opp. Noen ganger kjenner jeg også at jeg besvimer, at jeg ser hvite prikker og at jeg må legge meg på gulvet for å ikke besvime. Nå i går forekom dette for første gang på kvelden sånn i 18,00 tiden.
Syntes dette er såppas ekkelt siden jeg er mye av alene med mine to barn, og at jeg blir så "borte" av dette.
Hender noen ganger at jeg har tatt meg ett glass med rødvin ( og da mener jeg et glass ). Har noen ganger spist litt sent før jeg legger meg, men ikke hver gang. Er veldig sliten når jeg legger meg. Kan der være noe hormonelt ? Bør jeg ta kontakt med en homeopat ?

Vennlig hilsen
en litt fortvilet småbarnsmor

Kvinne, 33 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det er virkelig ikke noe enkelt spørsmål du kommer med.

Det jeg ville ha gjort som lege, hvis du var på kontoret, var å undersøke deg grundig, og ta en rekke blodprøver for å utelukke forskjellige tilstander.
Du skriver at din lege har tatt en rekke prøver, men jeg vet jo ikke hvilke som er tatt.

Du bør ihvertfall sjekke at du har tatt stoffskiftehormoner, div.allergitester inkl.forskjellige former for matvareintoleranse. Du bør kanskje også sjekkes for en tilstand som heter phaeocromocytom, som riktignok er veldig sjelden, men det bør utelukkes.

Det jeg tenker mest på, er en eller annen form for matvareintoleranse, selv om dette bare blir løse mistanker.
Jeg legger også merke til at du har fått det etter at du har drukket rødvin, selv om det bare er ett glass. Dette bør du "studere" litt nærmere: Kan du drikke rødvin UTEN å få disse symptomene ? Har du drukket rødvin hver gang før du har fått de 7 anfallene ?
En rekke mennesker reagerer på stoffer i rødvin som histamin, garvesyre m.v.

Jeg synes også at du skal prøve å skrive ned litt dagbok-liknende oversikt over de evt neste anfallene du får, nøyaktig hva du har spist før du la deg m.v., for å se om der er noe system i dette, og så evt gå til legen med dette igjen, for å bli utredet videre i forhold til intoleranse-problematikk.

Man kan også tenke seg at du burde ha en gastroskopi, dvs en undersøkelse av magesekken i forhold til magekatarr, spiserørsbrokk / dårlig lukkemuskel m.v.

Prøv å studer selv om du finner noe system i plagene dine, når de oppstår, og gå til lege igjen med hva du evt finner ut eller har mistanke til, og bli utredet videre, både med mer blodprøver som beskrevet ovenfor og en evt gastroskopi.

Det er jo også en mulighet for at dette er noe forbigående, du har jo bare hatt det 7 ganger, og jeg går ut fra at du er helt frisk imellom anfallene, siden du ikke skriver noe om dette.

Jeg ønsker deg lykke til videre !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-