Melkesyretabletter

Spørsmål

Brystekreftoperert for to og et halvt år siden, så de to vanlige cellegiftkurene, går nå på Letrozole, 1 tablett pr. dag. Tatt det i halvannet år. Har fått de fleste vanlige bivirkningene, siden jeg er såpass gammel har jeg jo plager fra før som gjør bivirkningene verre. For å lindre og hjelpe magesmerter og diarreer, har jeg hele tiden tatt melkesyretabletter, dyre (=veldig mange bakterier pr. pille). Nå slår det meg at Letrozole er jo ikke ute etter magebakteriene mine, men skal "knuse" hormonene. Kanskje er det bare tull å ta melkesyretabeller eller rett og slett gjør magen verre?

Svar

Hei.

Ja, du har rett i at Letrozole etter alt å dømme ikke påvirker den normale bakteriefloraen i ditt mage-tarmsystem. Men det er en teoretisk betraktning.
For å finne ut av om disse "melkesyretablettene" har noen effekt eller nytte for deg i det hele tatt, så kan du jo enkelt og greit la være å ta dem i noen uker, og så ta de igjen, og se om du kan merke noen forskjell av noe slag. Gjør du ikke det, ville jeg nok spart pengene hvis jeg var deg.

Ha det bra.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-