Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Marisker: Hudfolder utenfor endetarmsåpningen

Spørsmål

Hei. Med 3 fødsler bak meg hvor jeg ved alle opplevde få hemoroider har jeg nå fått litt løs hud rundt anus. Dette plages jeg veldig med og lurer på om det er noe å få gjort med og hva kalles egentlig tilstanden? Hvordan går jeg frem videre med dette? Sliter også med endel utflod, og vond lukt.( litt sånn fiske lukt , men også litt råttent rett etter menstruasjon denne gang. Men Har forsvunnet igjen denne råtten lukta) siste uka har jeg også opplevd å spotte daglig etter endt menstruasjon, pleier ikke skje meg. Bør jeg bekymre meg ? Hva bør jeg gjøre. Har forsøkt sånne kurer for bakteriell vaginose uten hell. Finnes det sterkere kurer på resept? . Er 36 år om det spiller noen rolle. Må sies jeg har glemt en p pille her og der også Siste ukene hvis det har noe å si for spottingen.

Kvinne 36
Svar

Hei.


Jeg har sett på bildet du har vedlagt fra endetarmsåpninger, og det du har heter marisker, noe som er et annet ord for overflødige hudfolder. De er naturligvis ufarlige, men kan være plagsomme både hygienisk og (for noen) estetisk. 

De kan fjernes kirurgisk, så om du ønsker dette, tar du kontakt med fastelegen din som kan henvise deg til en kirurg for dette.


Videre har du utflod med fiskelukt og daglig spotting. Det synes jeg du skal få legeundersøkt, slik at du finner årsaken og derved kan få rett behandling. Fastlegen og/eller gynekolog kan hjelpe deg med dette. Fiskelukt kan være et tegn på infeksjon med en mikrobe som heter Trichomonas. Den behandles med reseptbelagt antibiotika (Flagyl) 

Spotting kan ha forskjellig årsak, inklusiv hormonelt, men der trenges det en gynekologisk undersøkelse og blodprøver for å finne årsaken.

Du spør om du trenger å bekymre deg. Det ser jeg ingen hensikt i. Velg heller å bli kvitt det, for det blir du uansett årsak her, og start denne prosessen med et legebesøk nå.

Lykke til.