Magesmerter

Spørsmål

Innlagt sykehus m akutt abdomen til h for navel. Blodprøver tatt på sykehus normale og ingen tegn til infeksjon. Ikke økte smerter v slipp. Lang tid øm og smerte i samme området. Etter et døgn slapp smerten og gikk tilbake til normalen med litt øm. Smerter i hofte/bekken samme side i lang tid. No har smerten satt seg mellom rektum og skrotum. Stråler litt nedover på innsiden og utsiden av lår. Kan føles som om det er oppi endetarmen, men lege på sykehus kunne ikke kjenne noe v undersøkelse. Prostata normal str. Kan føles som man ofte må ha avføring uten at det er tegn til at det skal komme noe. Avtagende smerte v f.eks varmt bad. Vekslende treg og litt løsere mage en tid. Ingen blod funnet ved undersøkelse. Koloskopi 4 år siden normal, gastroskopi normal på 2 mnd siden. Ul av abdomen normal. CT abdomen/bekken m kontrast på sykehuset normal. Drakk 2l vann først. Om det hadde vert noe galt i tynntarmen, ville man sett det på denne ct? Tykktarmen? På ene bildet er det noen svarte skygger i magemuskel h side navle. Kan du si ka dette er? Noen tips til videre utredning? CT ABDOMEN OG BEKKEN: Undersøkelse med intravenøs kontrast. Tidligere undersøkelser, sist MR tynntarm fra februar 2014. Homogent leverparenkym. Upåfallende galleveier. Upåfallende milt, binyrer, pancreas og nyrer. Ingen dilaterte tarmstrukturer påvist. Lang og relativt upåfallende appendix som strekker seg fra lateralt i høyre fossa og nedover baktil i bekkenet. Appendix har en diameter på opp mot 6-7 mm. Det ses ingen omkringliggende fettvevsreaksjon. Det ses enkelte spredte divertikler på colon sigmoideum og nedre del av colon descendens, men ingen holdepunkter for diverticulitt. Ingen patologisk forstørrede lymfeknuter påvist i abdomen eller bekken. Moderat fylt urinblære, upåfallende. Ingen fri luft eller fri væske påvist i abdomen. Ingen pleuravæske eller pericardvæske påvist. Kjent hemangiom i virvelcorpus L2. Upåfallende skjelettstrukturer forøvrig. R: INGEN AKTUELL PATOLOGI PÅVIST.

Mann 43
Svar

Hei! Du er veldig grundig utredet for dine plager. CT undersøkelse av tarm gir begrenset informasjon, men ut fra svaret som vedlagt er det lite mistanke om noe sykdom i tynntarm. Coloskopi er nødvendig for fullgod undersøkelse av tykktarmen. Det er 4 år siden sist og ny undersøkelse bør vurderes. Forandringer som mørke flekker i bukveggen kan være artefakter ( funn pga teknisk årsak ved selve undersøkelsen),bindevevsknuter som ikke tillegges noen klinisk betydning. Brokk er viktig å utelukke, men det ville man sett på undersøkelsene du har tatt. Nyrestein kunne også vært en mulighet. Er det tatt urinprøver? Blod i urinen? Muskulære årsak er en mulig årsak som ikke lar seg påvise med undersøkelser. coloskopi er nok det viktigste å få tatt på nytt om plagene ikke gir seg