Magesmerter

Spørsmål

Jeg har hatt en del mageproblemer de siste månedene. Det har gått ut på vondt nederst i magen, og ofte særlig på venstre side, og noen ganger har jeg i tillegg hatt vondt nederst i ryggen, på begge sider.

Problemene har forverret seg den siste uka. Jeg har fått diare, og må tisse veldig ofte. Smertene har også blitt sterkere i magen og ryggen. Disse minsker når jeg har vært på do og dermed har "tom mage," men kommer gjerne igjen etter en stund. Smertene er altså ikke konstante, men kommer og går i løpet av dagen. Fikk laktoseintoleranse da jeg var barn, men denne har jeg i noen grad "vokst av meg." Likevel spiser jeg nesten ikke laktoseprodukter og har ikke hatt problemer siden jeg var barn, så jeg kan ikke se at mageproblemene har sammenheng med dette. Kan heller ikke se at plagene skyldes andre matvarer jeg kan være allergisk mot.

Kan vel også nevne at det ble konstatert celleforandringer da jeg var hos gynekologen for omtrent ett år siden, og at jeg har vært innkalt til undersøkelse to ganger til siden det. Disse gangene har det også blitt konstatert celleforandringer, men ingen forverring eller utvikling.

Tror ikke det er mulig at jeg er gravid, tok en graviditetstest som var negativ for en stund siden, og har ikke hatt sex etter dette. Menstruasjonen er regelmessig, og jeg går på p-piller.

Hva kan være årsaken til mageproblemene mine? Det er ganske plagsomt, og ofte veldig vondt. Liker ikke å gå til lege, særlig hvis det ikke er grunn til det, om dere forstår...

Relevante sykdommer/medisiner: Yasmin p-piller

Kvinne, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Jeg har ikke mulighet til å gi deg noen eksakt diagnose her pr internett, men tenke litt høyt og gi deg noen råd om hva du skal foreta deg:

Det at du tisser ofte, kan tale i retning av urinveisinfeksjon. Hvis man går lenge med en slik, kan den utvikle seg videre til nyrebekkenbetennelse, som kan gi ryggsmerter. Dette kan være farlig å gå med.
Denne muligheten undersøker du ved å levere morgenurinen din til undersøkelse hos legen din.
Dette må du gjøre, for i det minste utelukke denne mulige diagnosen.

Det blir mao. et legebesøk på deg, selv om du ikke liker å gå til lege.
Jeg legger merke til at du ikke liker å gå til lege, "hvis ikke det er grunn til det". Vel, det er grunn til det i dette tilfelle.

Dersom du ikke har urinveisinfeksjon, så vil jeg få legen til å undersøke deg grundig, og ta stilling til om du skal til noen andre utredninger eller undersøkelser.
Du bør også få foretatt nok en svangerskapstest, for sikkerhets skyld, så vi kan få utelukket denne muligheten 100%.

Utelukker vi dette også, og legen evt ikke finner noe ved undersøkelse av deg, og plagene bare fortsetter, så ville jeg nok tenkt i retning av å kutte melkeprodukter fullstendig i en periode, for å se om dette hjalp.
Dette fordi du fikk påvist laktoseintoleranse som barn. Man kan ha alle grader av laktoseintoleranse, og veldig mange mennesker går rundt med diffuse mageplager, uten å vite om de kanskje har større eller mindre grad av laktoseintoleranse.
En grei måte å finne ut om plagene dine har med dette å gjøre, er å teste noen uker uten melkeprodukter. Husk da at en rekke ferdigvarer, hel- og halvfabrikata, har melk i seg. Les varedeklarasjoner, eller aller helst lag mat av råvarer, slik at du vet hva du får i deg.

Blir du bedre når du tester ut dette, så har du også fått forklaringen på dine plager.

Men det er ikke dette du skal prioritere, få først legeundersøkelsen overstått, slik at vi utelukker andre ting som nevnt over.

Og så er det jo slik at man kan ha mer enn en sykdom eller plage av gangen, du kan f.eks. ha urinveisinfeksjon samtidig som du har mage/tarmplager av en eller annen slag, så det må vi finne ut av.

Håper at dette gav deg litt hjelp til "veien videre", så ta fatt på dette nå, og god bedring !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn