Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Magesmerter

Spørsmål

Hei igjen. Jeg prøver på ny.
Jeg er en mann på 28 år som har et spørsmål angående magesmerter. I ca 10 år har jeg opplevd å få kraftige magesmerter 2-4 ganger i året, disse smertene varer mellom 3-4 dager konstant. Det begynner rolig og bygger seg opp og etter en halv dag så er smertene på sitt værste og holder seg stabilt fram til siste dagen. Må bruke paracet for å holde smertene nede. Dette foregår midt i/til høyre i magen rundt navelen. Har vært hos legen flere ganger, både når smertene er der og ikke er der, men får aldri noe skikkelig svar. Har prøvd syretabletter og koloskopi men her har alt vært i skjønneste orden, de gangene jeg har tatt blodprøver/urinprøver har de også vært fine. Kan også nevne avføring og matlyst er som normalt når dette forekommer, heller ingen kvalme eller oppkast. Prøver å holde meg i bevegelse for å få tankene over på noe annet, men på nettene er det værst da jeg ligger i ro, og ligger oftest i fosterstilling pga det er så vondt. Hva kan dette være? spiser jeg noe jeg ikke tåler? Har prøvd å huske tilbake hva jeg har spist når dette forekommer men det har alltid vært forskjellige ting.
Har også nylig vært på sykehuset på sjekk da det var mistanke om blindtarmen. Etter ultralyd, blodprøver, urinprøve og kontroll hos lege så kom de til slutt fram til at jeg hadde betennelse i lymfeknutene. Kan dette være relatert til de magesmertene jeg har ellers?
Utenom dette vil jeg si jeg er helt frisk og aktiv.

Svar

Hei! Du beskriver et bilde som kan minne om gallesteinsanfall, men det burde de ha sett på ultralyd. Er det koloskopi eller gastroskopi du har vært til? Med de plagene er det mest naturlig å få tatt gastroskopi. Hvor sitter lymfeknutene? Det kan absolutt være en årsakssammenheng med smertene. Skal de undersøkes videre? Det kan være mange årsaker til betente lymfeknuter. Såkalt lymfadenitt gir smerter og går vanligvis over av seg selv. Mulig CT undersøkelse vil kunne kartlegge dette nærmere. Er det noen smertestillende som hjelper? Det kan også være nyttig informasjon mtp årsak.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-