Mageproblemer ?

Spørsmål

Hei!
Jeg er ei jente på 24 år som har hatt litt problemer med magen den siste måneden. Noen netter har jeg våknet av ubehag i magen. Jeg føler på en måte at jeg er sulten og nervøs.
Det ender som regel med at jeg går på do og tisser og da forsvinner det. Har noen ganger hatt litt rumling i magen om morgenen, og luft i magen om dagen.

Jeg har en krevende fysisk jobb med mye løfting. Her en dag fikk jeg smerter i venstre side av og til når jeg løftet. Lurer på hva dette er for noe og om jeg bør oppsøke lege. Har hatt endel plager i korsryggen og skuldrene på grunn av at jeg har skjev rygg.

Kvinne, 24 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Jeg ser at du egentlig har symptomer fra tre "organsystemer":
1) Mage: sultfølelse, romling, luft
2) Urinveier: Plagene forsvinner når du tisser
3) Rygg: Smerter ved løfting

Jeg tenker at det er lite sannsynlig at ryggsmertene har noe som helst med saken å gjøre, det høres ut som "vanlige" ryggsmerter som vi alle kjenner fra tid til annen, avhengig av hvor mye og hvordan ryggen brukes, og hvor sterk man er i ryggen i utgangspunktet.
Om ryggsmerter er der egentlig bare en fornuftig ting å anbefale:
Trening av ryggen. En rekke større undersøkelser har bevist at jevnlig trening av ryggen gir mindre ryggplager, og at man blir fortere god av ryggplagene.

Når det gjelder det at du får en sultfølelse, rumling og en "nervøs" følelse, og luftplager, så tenker jeg i retning av syreplager fra magesekken.
Mao. magekatarr evt begynnende magesår.
Jeg ville ha testet syrenøytraliserende medisin først. F.eks. Link, Balancid, Titralac, eller den reseptfri utgaven av Zantac.
Dersom du får en midlertidig lindring av disse medisinene, har du sterke holdepunkter for at du har syreplager fra magesekken.
Da bør du ta en tur til lege og drøfte dette videre, f.eks. om du eventuelt bør ha en gastroskopi, som er undersøkelsen hvor man tar en fiberoptisk slange ned i magesekken og kikker.

Det som imidlertid ikke passer inn i dette bildet, er det at du får det bedre når du har tisset.
Dette er ikke et vanlig symptom ved syreplager fra magesekken.
Dette ville jeg ha undersøkt videre med å levere en prøve av morgenurinen til din lege, som undersøker om du evt kan ha urinveisinfeksjon / blærekatarr.
De vanligste symptomene ved urinveisinfeksjon er svie ved tissing og hyppig vannlating, men ikke sjeldent kan man ha en urinveisinfeksjon med utypiske symptomer. Derfor skal du utelukke denne muligheten med en urinprøve.
Dersom du har en urinveisinfeksjon, så får du en antibiotikakur og blir raskt frisk.

Konklusjon / oppsummering:
Test syrenøytraliserende medisin, evt bli henvist til gastroskopi
Lever inn en urinprøve
Trene ryggen

Ønsker deg lykke til og god bedring !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn