Mageproblemer etter akutt forstoppelse

Spørsmål

Hei. Er en mann på 32 år som i nyere tid har vært plaget med magen. Det hele begynte med en kraftig forstoppelse på vårparten i år. Hvor jeg ble innlagt 1 døgn på sykehus.Fikk sterker avføringsmiddler på sykehuset. Etter dette så ble systemet bedre. Etter sommeren så fikk jeg igjen problemer med forstoppelse og fikk utført rektoskopi og koloskopi uten at de kunne finne noe galt. Igjen så gikk det bedre i noen mnd. Kan nevnes at jeg tilførte kostholdet mer fiber og biola samt frukt. For ca halvannen mnd siden så fikk jeg plutselig en sånn akutt sult følelse(når man føler man blir kvalm pga at man er så sulten) etterfulgt av mye romling fra mellomgulvet.følelsen forvant ikke etter inntak av mat heller. Etter dette så har jeg hatt et slags konstant ubehag i nedre venstre del av mage samt mye romling fra flere deler av magen. Noen dager er det bedre og noen dager blir det verre utover dagen. Her om dagen virket det som om det var litt skum i avføringen når jeg hadde vært på do. Jeg har en aktiv jobb hvor jeg går ca 15000 skritt i døgnet samt at jeg trener en del. Har så godt som kuttet ut brus og usunne vaner samt kuttet ned på kaffedrikkingen. Har bestilt time hos legen førstkommende tirsdag for dette, men ville ha en mening fra en annen lege før denne timen. Hva kan årsaken til mine problemer være? Jeg føler jeg har gjort alt etter boka når det kommer til kosthold og do rutine samt aktivitet. Kan det være noe alvorlig? Kan det være noe matinntoleranse? Føler aldri at jeg får et godt nok svar hos legen. Begynner å bli sliten av å ha det sånn med magen. Håper dere kan gi meg et utfyllende svar.

Mann 32
Svar

Hei! Forstoppelse er veldig vanlig og svært sjeldent forårsaket av kreft . Du har åpenbart gjort tiltak etter læreboka og allikevel er det ikke blitt bra. Jeg tenker det er nødvendig med gastroskopi og koloskopi for å finne en forklaring. Akutt sultfølelse kan være magesår eller betennelse. Matintoleranse er ikke usannsynlig, men det gir oftere diaré. Jeg har ingen umiddelbar god forklaring på plagene du nevner, men gastroskopi vil gi mye informasjon.