Mageknip

Spørsmål

Hei. Har etter fødsel (8 mnd siden) vært en del i dårlig form. Vært plaget med litt leddsmerter (bedre nå), magesmerter, får lett blåmerker/uten å huske helt å ha slått meg hver gang, litt hodepine og ryggvondt. Det jeg skriver for nå er magen. Har en del mageknip. Føler det er litt periodevis, noen uker verre enn andre. I disse periodene har jeg mye mageknip, nederst i magen mot underlivet. Kommer til ulike tidspunkt, av og til etter måltid, av og til ellers. Føler meg også da litt støl i magen enkelte ganger. Avføringen er varierende, av og til myk og sv og til hardere. Kan ha avføring alt fra 2-5 ganger om dagen. Hadde idag litt svarte/mørke flekker utenpå avføringen. Ikke inni, men det ligger utenpå. Har tatt hemofec og calprotectin for 2 mnd siden, fine. Er så redd for kreft eller alvorlig sykdom. Trenger jeg det? Har tatt en del blodprøver, alle fine. Tar jerntablett av og til, tok for et par daga siden, men tror avføringen har vært mørk/svart utenpå selv om jeg ikke har tatt jern på mange uker. Kjente i går litt bobler/dunking i magen, og en del luft. Var hos lege på mandag, hadde da vært bra noen uker, men samme kvelden bøe magen verre igjen. Da var det stikking mot underlivet, har det også av og til. Vært på gu hos lege, mente alt var fint. Har litt vondt i korsrygg av og til.

Kvinne 21
Svar

Hei! Tiden etter fødsel er påvirket av hormoner og både kroppslige og psykiske endringer er ikke uvanlig. ammer du fortsatt? livmor er endret i form av manglende eller uregelmessig menstruasjon. Hormoner påvirker også tarmfunksjonen og bekymring for alvorlig sykdom er veldig vanlig. Du har et ansvar for et lite barn som øker denne frykten. Du beskriver ingen symptomer som er alvorlige eller gir mistanke om kreft. Blåmerker uten å huske slag/skade er ikke uvanlig og jeg er sikker på at fastlegen har tatt prøve på blodplatene. Vekslende/luft eller knipsmerter er vanlig og gir ikke mistanke om kreft i din alder. Har du forsøkt kostholdsendring? endring i fysisk aktivitet? Det kan være verdt et forsøk. Bekymring for alvorlig sykdom virker også veldig negativt på tarmen med smerter som problem. Urinprøve bør tas mtp blod og nyrestein. koloskopi vil sjeldent ha noe for seg ved slike symptomer uten påvist blod i avføringen. Jeg håper dette svaret beroliger deg mtp sykdom