Må jeg leve med soppsykdom resten av livet?

Spørsmål

Kjære lege.Jeg har et stort problem som berører livet mitt veldig.Jeg har soppsykdommen Candida A.Jeg har fått beskjed fra naturklinikk i Oslo at jeg må leve med dette resten av livet.Det klarer jeg ikke.Tanken på selvmord blir høyere og høyere for hver dag som går fordi at jeg har diare og problemer hver dag.Jeg kan nesten aldrig gå ut sammen med venner i frykt om å ikke rekke toalettet. Er det noen mulighet for meg med Candida A. å operere det bort ??? Hilsen en som venter håpfullt på svar fort som mulig.

Sykdommer: Candida Albicans

Kvinne, 18 år

Svar

Kjære deg!

Ja dette hørtes plagsomt ut!

Candida Albicans er en sopp som hyppig gir plager hos mennesker. Det vanligste er underlivssopp hos kvinner, som kan komme etter en antibiotikakur, ved bruk at tettsittende tøy, rett før eller etter menstruasjon - eller uten at man finner noen særlig grunn til det. Det er med andre ord svært vanlig. Man kan ikke operere bort dette, men man kan prøve å ta knekken på dem!

Det virker som den diagnosen du har fått har rammet tarmen din? Slik at du får diaré og kanskje også smerter fra tarmen?
Jeg vet ikke hva slags kompetanse de menneskene har som har fortalt deg at du må leve med dette hele livet, men jeg ville ikke slått meg til ro med det hvis jeg var deg!

Det finnes mange gode og effektive behandlingsalternativer for å behandle soppen Candida Albicans! Jeg vil råde deg til å oppsøke en allmennpraktiker, han eller hun kan eventuelt henvise deg videre til spesialister dersom det skulle være nødvendig. Kanskje er ikke diagnosen riktig engang?