Langvarig Imodiumbruk

Spørsmål

Hei. Skal gjøre en lang historie til en kort:
I august 2014 ble jeg trolig matforgiftet da jeg spiste noen nudler importert fra Indonesia. Konstant diare i et par dager førte til at jeg dro til legen. Tok blodprøve og avføringstest og ble anbefalt til å holde unna mat i 3 dager. Skal kun drikke væske i fasteperioden.
Trodde det hjalp, men da jeg tok mitt første måltid igjen så fikk jeg løs avføring. Tenkte ikke noe mer på og kanskje det var en refleks etter å ha fastet i noen dager. Men fikk løs avføringer(halvveis diare) igjen av å spise enkle mat innimellom. Brukte imodium i noen måneder før jeg bestemte meg å dra til legen igjen. Forrige avførings og blodprøve viste ingenting. Tok en ny fecaltest og blodprøve. Ble henvist til koloskopi. Den nye blodprøven viste at jeg hadde allergi mot hvetemel, nøtter og litt soya. Koloskopien fant ingenting. Så jeg holdt meg unna disse matvarene som jeg ikke tåler. Nå har det gått snart 3 år og jeg bruker fortsatt imodium hver måneder. Ikke hver dag, men de dagene jeg får løs avføring. Det jeg har merket er at hvis jeg spiser mer enn tre måltider på en dag, så kommer det en forstoppelse først som varer en dag. Og senere får jeg løs avføring. Det er liksom ikke noen rød tråd, selv om jeg eter mat som ikke inneholder disse allergiste stoffene. Det jeg vil spørre om er hvordan mener dere jeg bør gå videre med dette. For nå bruker jeg minst en pakke med Imodium hver måneder.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det er viktig at du slutter med Imodium. Det er en medisin som kun bør brukes over kort tid. Langvarig bruk vil kunne forstyrre tarmens peristaltikk slik at man kan oppleve variasjoner som du beskriver. Forsøk samtidig biolaprodukter og evt Idoform for å bygge opp tarmens normalflora. Du er blitt grundig undersøkt og det skulle ikke være noen grunn til å mistenke noe annen forklaring.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-