Kyssesyken - når kan jeg leve normalt?

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt kyssesyken nå i 1 mnd og idag var jeg hos legen min idag, han sa at leverprøvene mine er normale igjen. Men han sa jeg måtte ta det rolig med aktivitet, tilfelle jeg får slag mot magen. Men kan jeg drikke alkohol ? Eller må jeg også vente med dette ?

Sykdommer: Kyssesyken

Mann, 18 år

Svar

Hei!

Når leverprøvene er normaliserte skulle du i prinsippet kunne leve som normalt igjen - og du burde også kunne være i normal aktivitet. Det er jo sjelden man får slag mot magen selv når man er frisk..

Det er vanlig å anbefale at man avstår fra fysisk aktivitet i 3 måneder etter sykdommen for å unngå sprukken milt.

Alkohol og paracetamol kan du innta når leverprøvene er blitt normale. Imidlertid kan det være at legen din som har alle opplysninger om deg er av en annen oppfatning, og jeg synes det er legen din som skal "bestemme" hva du skal gjøre og ikke gjøre fremover.