Kvalme

Spørsmål

De siste 4-5 måneder plaget av dager med kvalme og svake mavesmerter (øvre del). Varighet 1-3 dager av gangen med 3-4 ukers mellomrom, noe hyppigere den senere tid. Litt dårlig "mave" (avføring), men ikke oppkast. I tillegg generelt slapp og "vondt for å tenke" / konsentrere meg. Jeg klarer ikke jobbe disse dagene, men må sitte helt stille.

Problemer med hukommelse og konsentrasjon "faller ut" - mister tråden i en argumentasjon og i møter. Pinlig, særlig når jeg leder møtet. begynte med Omega 3 og merker en viss bedring.

Sluttet å røke for 20 måneder siden, men det er vel bare positivt.

Mistet menstruasjon rundt juletider og fikk hyppige hetetokter Begynte med EstroGain - helsekostprodukt - i januar/februar i år. To tabletter pr dag for å holde hetetokter i sjakk.

Jeg har mistanke om at kvalme og konsentrasjonsplagene skyldes av utskifting av amalgam uten beskyttelse. Til sammen 3 tenner (to hjørnetenner og en stor jeksel) det siste 6 månedene, jekselen rett før påske i år. Plagene har tiltatt etter dette.

Hvor kan jeg få sjekket om plagene mine har sammenheng med amalgamforgifting? Skjønner at dette er lite kunnskap om dette blant norske leger og tannleger.

Relevante sykdommer/medisiner: Andre symptomer som jeg ikke tror har noe sammenheng med kvalme. Problem med en arm ("musearm" med vondt fra skulderblad, skulder via albu ned til håndledd). Falt og slo hodet og ene "rompebenet" i en bråbrems på buss i august i fjor. Slo en skjevhet inn i skjelettet (hofte og nøkkelben) i følge fysioterapeuten. Bruker mye PC daglig i mange timer i mange år og tidligere ikke hatt problem med musearm. Følelse av at jeg har to kroppshalvdeler som ikke er i harmoni.

Kvinne, 47 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du skriver ikke om du er utredet for mageplagene dine. Det kan være mange forskjellige årsaker til det du beskriver, og symptomene er uspesifikke og litt diffuse. Man kan tenke på betennelsesforandringer i tarm, sykdom i bukspyttkjertelen, gallen, lever og eventuelt nyrer.
Symptomene er såpass usepsifikke og jeg vet for lite om deg til å si om det er tegn på alvorlig eller harmløs tilstand.

Har du gått ned i vekt? Har du hatt blod i avføringen? Bruker du medisiner av noe slag? Har du feber når disse anfallene kommer?

Jeg synes at legen din skal utrede deg grundig med blodprøver og ultralyd av magen i første omgang. Deretter er det kanskje nødvendig med gastroskopi, røntgen av lungene eller CT av magen. Blodprøvesvarene og kroppslig undersøkelse av deg vil kanskje gi funn som bestemmer videre utredning.

Jeg tror ikke hukommelsesplagene har noe med magen å gjøre, og heller ikke armplagene. Du er jo i rett alder for at menstruasjonen kan forsvinne, og heller ikke denne tror jeg har noe med magesmertene dine å gjøre.

For å avkrefte at det dreier seg om alvorlig sykdom synes jeg det er riktig at du får time hos legen snarlig.

Du har helt rett i at norske leger og tannleger kan for lite om amalgamforgiftning, men du kan lese mer om det på sidene til Forbundet Tenner og Helse:
http://www.tenneroghelse.no/maindesign.asp?aid=5073&gid=179

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-