Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kvalme og brekninger. Bivirkninger av Concerta? Av nikotin?

Spørsmål

Hei . Jeg har hatt plutselige brekninger en stund nå. Blir ikke kvalm, bare brekninger. Jeg har snusa i noen år og føler at når jeg tar en snus, så kommer brekningfølsen oftere når jeg har snus i munn eller når jeg skal til å ta den ut. Kan det være at jeg blir nikotinforgiftet, eller kan det være andre årsaker enn snus for de plutselige brekningene . Føler jeg ofte er veldig tørr i halsen når brekningene kommer. Da drikker jeg vann, så blir det bedre.Snuser bare snus uten tobakk som heter lyft.

Mann 25
Svar

Hei.


Kvalme og brekninger er en bivirkning av nikotin, så det kan ha vært forklaring på brekningene dine tidligere. Men hvis du fremdeles er plaget med dette, nå som du ikke bruker tobakksholdig snus, så har det jo andre forklaringer. Det kan også ha vært begge deler. 

Du skriver under tilleggsopplysninger at du bruker Concerta. Det kan gi kvalme og oppkast som bivirkning, så det er helt klart en mulig forklaring. Diskuter derfor dette med fastlegen din, med tanke på om du evt skal prøve deg uten disse for å se om plagene da forsvinner, og om du isåfall skal bruke noe annet preparat istedet.


Videre så snuser du nå noe som heter Lyft. Det kan ikke utelukkes at dette kan utløse brekninger hos deg. Det kan du teste ut ved å la være å bruke den en periode, for å se om plagene da forsvinner.


Håper at informasjonen her kan være til nytte, og jeg ønsker deg lykke til.