Kul mellom pung og anus

Spørsmål

Hei!
Jeg er plaget av utbuling av blodårer/vener mellom pung og anus.
Symptomene er at jeg først får en utbuling. Etter noen dager kan det gå over, men det kan også være langvarig og tilslutt veske.
Det er veldig ubehagelig og noen ganger har jeg problemer med å gå/sitte.
Dette er noe jeg bestandig har hatt, men jeg synes det har blitt mer i det siste. Kan også få det hvis jeg hopper ned fra høyder eller foretar tunge løft. Hva er dette og kan jeg gjøre noe for å slippe dette?
Takknemlig for svar.

Mann, 49 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er svært vanskelig å diagnostisere denne tilstanden, det er ingen typisk problemstilling som jeg kjenner igjen. For å stille diagnosen sikkert måtte jeg nok undersøkt denne kulen.
Har du latt en lege se på forandringen?

En kul som til slutt væsker får meg til å tenke på en infeksjon eller en fistel (kanal) i huden eller fra tarmen. Er det verk som kommer ut? Er området rødt og hovent/varmt? Er du operert her?

At det øker på når du hopper eller løfter tungt tyder derimot på det er noe som lar seg utvide når du strammer bukmuskulaturen. Man kunne tenke på et brokk, men det skulle ikke væske og det er en høyst uvanlig plass å ha brokk. Hemorrhoider skulle heller ikke sitte der, og andre utposninger på blodåret er uvanlig i dette området.

Alt i alt tror jeg ikke dette er en tilstand som lar seg diagnostisere over internett. Du må la en lege se på forandringen og få stilt en diagnose. Da først kan du få råd om hvordan du kan unngå at dette kommer igjen.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn