Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kortvarig tarmslyng utløst av bevegelse?

Spørsmål

Heisann! Det kommer til å høres særdeles obskørt ut, men jeg er redd og svært preget, og har behov for råd og veiledning. Jeg hadde en episode under en treningsøkt, hvor jeg utførte mageøvelser på gulvet, i en særdeles oppblåst tilstand, hvor jeg i en bevegelse klarte å utløse en kjedereaksjon av en stor forflytning med luft under vestre kostalbue, mot høyre, det var svært ubehagelig, og det føltes ut som «noe inni meg» klappet sammen.

En svært kort tid etter dette ble jeg preget av sterk halsbrann (har lettgradelig kjent refluks), en intens rumling og bevegelse i magen, etterfulgt av små krampetrekninger i mellomgulvet, som etterhvert økte i intensitet (huggende, rykkvise smerter som kom i bølger). For så å avta gradvis, og gå over til mer diffust mage ubehag, med tidvis skarpe rykkvise smerter.

Etter denne episoden gikk jeg nesten fem dager før jeg klarte å ha avføring, jeg hadde lite men ikke mye luftavgang. Jeg var preget av mye mage ubehag, kvalme og helt ekstremt mye raping og halsbrann.

Dette gav seg spontant rundt den 6-7 juni i år. I etterkant har jeg vært preget av i den «symptomfrie fasen» med vekslende avføringsmønster, mye luft i magen, og tidvis små krampe like nedenfor mellomgulvet, samt en litt «tung» smerte følelse som oftest i nedre venstre del av magen.

23 juli fikk jeg en ny episode under en reise hjem til mine foreldre. Den kom svært brått, og var mye mer dramatisk. Jeg var litt kvalmepreget, fikk svært sterke magesmerter i mellomgulvet og under venstre kostalbue som etterhvert vandret nedover mot rektum. Jeg ble akutt innlagt på sykehus, og det første som ble utelukket var aorta disseksjon. Legen som tok meg i mot bemerket hyperaktive tarmlyder og oppblåst mage, samt «febrilsk» pasient. Dette glapp under innleggelsen, og forsvant spontant.

Og jeg frykter nå en ny episode.Er det fysisk mulig at jeg har påført meg selv en delvis tarmslyng? Jeg skal om en uke ta en MR Abdommen/bekken (CT avslått). Vil denne kunne avsløre det?

Mann 28
Svar

Hei! Jeg forstår godt at du blir skremt av disse symptomene som du opplever. Det er åpenbart luftsmerter og i tillegg en grad av refluks opp i spiserøret. Det kan oppleves ekstremt ubehagelig. Du har begynt med syrenøytraliserende medisin, har det hjulpet? Tarmslyng eller kortvarig slyng som forhindre passasje kan forekomme. MR vil neppe kunne påvise det i en fase hvor du ikke har noen plager. Det må isåfall være noe strukturelt som øker risiko for tarmslyng og det tviler jeg på at man finner. Kan det være matvareintoleranse? Noen sammenheng med hva du nylig har spist forut for anfallene? Gastroskopi bør også overveies for å kartlegge magesekk og tolvfingertarm. Jeg ønsker deg god bedring og håper plagene gir seg

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-