Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Komplikasjoner etter stomi?

Spørsmål

Hei. Mora mi har hatt stomioperasjon for to år siden pga endetarmskreft. Det er i seks måneder at hun opplever sterke konstante smerter endetarmen ( fra anus til hele rumpa). Det blir bedre med å holde den varm. Hun har det vansker med å sitte. Alle undersøkelser ( Beintetthet, gynekolog, ultralyd, blodprøver,MRI), var normale og viser ingenting. Hun er blitt veldig utolmodig med smerter nå. Bruker i ibuprofen og oxycodon ved behov. Vi lurer på om det er en komplikasjon av Stomi eller hva det kan være og hva hun kan gjøre med det?

Kvinne 60
Svar

Hei.


Dette spørsmålet bør en gastrokirurg svare på, for det er innen deres kompetanseområde. Vår gastrokirurg her på Lommelegen er ikke tilgjengelig for tiden dessverre. Jeg er almenlege, og har ikke den typen detaljkunnskaper om komplikasjoner etter stomioperasjon. Det din mor bør gjøre, er derfor å få fastlegen hennes til å diskutere dette med en gastrokirurg, kanskje aller helst kirurgen som opererte henne. Da vil det kanskje være mulig å finne ut hva dette kan skyldes, og hva som evt kan gjøres.

Dette rådet er så viktig at hun bør følge det. Som dere ser, har ikke løsningen vært å finne i alle de undersøkelene hun har vært til. Derfor skal en gastrokirurg konsultereres nå.


Jeg har også lyst til å anbefale henne å ta kontakt med Foreningen for Stomiopererte, Norilco. De har en masse informasjon, erfaring og råd å gi, og de har en gratis spørre-telefon for stomiopererte og familiemedlemmer, som er åpen hver hverdag fra 10 til 15. Se under:


Send e-post: post(at)norilco.no

Telefon: 02 013 / 24 02 22 24

Åpningstider: Hverdager 10:00-15:00


Selv om jeg altså ikke kan hjelpe henne direkte her og nå, så tror jeg at dette er gode råd som kan føre til at hun finner ut av dette og får hjelp, så følg rådene, og hils henne fra meg.

Lykke til.