Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan stress og angst gi symptomer fra magen?

Spørsmål

Hei!

Jeg var hos legen i starten av desember for magekramper osv, da fikk jeg smertestillende tramadol med Paracet. Krampene var vekk etter 2 uker. Men en uke etter dette igjen begynte en kvalme å oppstå, jeg er konstant kvalm, noen dager har jeg smålig feber og har en del luft i magen. Kvalmen er absolutt verst da den ikke forsvinner i det hele tatt. Kan det komme av angst og stress? Mvh veldig forvirret.

Svar

Hei.

Det er en sterk sammenheng mellom psyke og mage, det er almennmenneskelig og velkjent. Angst og stress kan i aller høyeste grad gi symptomer og plager fra magen, f.eks. slik du har. Med andre ord så er svaret på spørsmålet ditt om dette kan komme av angst og stress, et helt klart ja.
Det kan det.
Men jeg kan ikke gi deg noen endelig bekreftelse på at dette faktisk er årsaken i ditt tilfelle, fordi at for å trekke slike konklusjoner, må en først utelukke fysisk sykdom / fysiske årsaker til mageplagene, og det er jo ikke noe jeg kan gjøre over internett og uten å undersøke deg.

Det finnes svært mange andre mulige årsaker, så en ny runde hos fastlegen er nok det mest hensiktsmessige i ditt tilfelle nå. Det er ikke mulig å spekulere i konkrete diagnoser over nettet her, det ville bare bli ren gjetning uten informasjonsverdi for deg.
Siden du er en ung kvinne på 22 år er det også på generell basis viktig å utelukke svangerskap også, som årsak til kvalme av ukjent årsak. Det ser vi relativt ofte, som årsak til kvalme hos unge kvinner.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-